Radionice do 14 godina

  1. Proživite eko bajku i stvorimo Snovogradsku knjižnicu/izrada eko slikovnica iz snova, kruna za šumske vile, oblikovanje bajkovitog cvijeća od papira, ukrašavanje označivača stranica (bookmarkera) zvjezdanom prašinom i stvaranje knjige zapisa, oblikovanje i oslikavanje u bojama duge ekološki prihvatljive ambalaže za slastice od suhog voća, izrada nebeskih origamija i modeliranje anđela od žice, kreiranje Vilinskih muffina, ukrašavanje platnenih torbi motivima iz bajki, izrada didaktičkih eko igara nadahnutih drevnim zmajevima i vitezovima, izrada papirnih anđela čuvara knjižnice, ručno rađenih mini knjiga eko savjeta za vile i označivača stranica raznim kreativnim eko tehnikama, keramička čarolija. Radionica će se održavati od 31. kolovoza do 5. rujna 2009. u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Tvrđi. Voditeljice su nastavnice OŠ Frana Krste Frankopana iz Osijeka u suradnji s Udrugom „Radosno polje“.
  2. Rendžeri Snovograda/radionica za svu djecu koja imaju tricikle i bicikle uz klaunski program. Radionica će se održavati 31. kolovoza na Trgu A. Starčevića s početkom u 17.30 sati te posljednjega dana manifestacije, 5. rujna u predvečernjim satima. Obvezno doći na biciklu ili triciklu u pratnji roditelja! Radionicu će voditi nastavnica A. Ćosić (OŠ Grigor Vitez).
  3. Nakit Snovogarda/radionica izrade vilinskoga nakita od fimo mase. Radionica je namijenjena uzrastu od 12 do 14 godina, a održavat će se svakoga dana od 31. kolovoza do 5. rujna 2009. u popodnevnim terminima u prostorima Tvrđe. Voditeljica je Miranda Glavaš-Kul (Dom za odgoj djece i mladeži Osijek).
  4. Anđeoski eko san / radionica namjenjena najmlađem uzrastu gdje se osmišljava anđeoski put, škrinjica snova, anđeoski vrt, anđeoska glazbala..plesovi, te mnoga čuda, a svako dijete dobija krila i svoje mjesto u anđeoskom svijetu/ dovedite svoje anđele/ organizatorradionice Centar za predškolski odgoj Osijek
  5. Igrom do anđeoske predstave/dramska radionica. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 10 godina, a održavat će se u popodnevnim terminima (od 18 do 19.30 sati) u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljice su Dragana Eržić i Vanja Zanze (Centar za predškolski odgoj Osijek).
  6. Povuci san za rep/izrada magarčića od eko materijala, izgradnja staze snova, te realizacija priče o čarobnom prijateljstvu magarca i galeba, izrada glazbala-kišni štap. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 10 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljice su Draženka Kirigin i Branka Župan (Dječji vrtić Radost iz Zadra), suradnik, Ivanka Kuzmar Šubašić (Sveučilište u Zadru).
  7. Snovovidi-kako stići u zemlju snova/radionica izrade zemljovida i globusa te prezentacija u prostoru. Radionica je namijenjena uzrastu od 3 do 8, i od 9 do 12 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Tina Koščak (SLOVENIJA).
  8. Vožnja monocikla i žongliranje. Radionica je namijenjena uzrastu od 10 do 14 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj je Tomislav Kozarčanin iz Samobora.
  9. Kamera ide-akcija!/video radionica snimanja izrade kratkih filmova. Radionica je namijenjena učenicima osmih razreda osnovnih škola i srednjoškolcima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Dalija Dozet (studentica Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu).
  10. Japansko pismo i ples/radionica učenja pisanja japanskih slova i japanskih plesova. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 godina nadalje, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljice su Wakana i Satako Takahashi i Mayumi Kamei( JAPAN).
  11. Vilinski hod kroz oblake/radionica hodanja na štulama. Radionica je namijenjena uzrastu od 10 godina nadalje, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Obvezno ponijeti štitnike za role. Voditeljica je Martina Bek iz Osijeka.
  12. Pjevačka putovnica/radionica pjevanja. Radionica je namijenjena uzrastu od 8 do 11 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Antoaneta Radočaj-Jerković (Glazbena radionica „Polifonija“/Umjetnička akademija u Osijeku).
  13. Dnevne pričaonice/radionica priča i izrade čarobnih kutijica za snove. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 11 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Dubravka Pađen Farkaš (Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek).
  14. Indian fusion/radionica indijskog plesa. Radionica je namijenjena uzrastu od 13 godina, a održavat će se u prijepodnevnim ili popodnevnim terminima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Odjenuti laganu i ugodnu odjeću i obuću. Voditeljica je Valentina Lacmanović ( FRANCUSKA).
  15. Street theater/radionica pantomime. Radionica je namijenjena uzrastu od 10 do 12 godina (jedna grupa), a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelji-Kućni teatar ŠKRIPZIKL.
  16. Batik-snena čarolija/izrada baldahina tehnikom batika. Radionica je namijenjena uzrastu od 12 godina, a održavat će se u popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5. rujna 2009. godine. Voditeljica je Irena Bando (Likovna kolonija Ernestinovo).
  17. Restoran MLJAC MLJAC/radionica kuhanja- kuhajmo zdravo i ukusno. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se u popodnevnim terminima na prostoru Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj je Igor Mudronja iz Rijeke.
  18. Vilinski aerobik/aerobik za roditelje, klince, klinceze. Radionica je namijenjena uzrastu od 4 godine nadalje, a održavat će se u popodnevnim terminima na prostoru Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Iva Ižaković iz Osijeka. Ukoliko ste u mogućnosti ponesite prostirke i aerobik lopte sa sobom.
  19. Radionica dide Mire/kreativno konstruiranje i izmišljanje svakojakih velikih vozila snovograda. Radionica je namijenjena uzrastu od 13 godina nadalje, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelji su Dida Miro i Jasna Komendanović iz Osijeka.
  20. Djevine pomagačice/radionica spuštanja neba, iznenadnog cvijeća, izrade snonovnica, čudesnog umivanja, performansi u vremenu i prostoru. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 10 godina (jedna grupa), a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Jelena Kovačević (Učiteljski fakultet u Osijeku) s asistenticama iz Pforzheima (Njemačka)
  21. Kuća zubić vile/kreativna radionica Zubić vilinih pomagača, izrade vrtića za roditelje, vilinskog praha.... Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 6 godina, a održavat će se u popodnevnim terminima na prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine.Voditeljice su Gabrijela Tarnai i Jelena Miličić (Dječji vrtić „Dugine boje“ Osijek).
  22. Vilinski i anđeoski kruščići/pravljenje jestivih skulptura od tijesta. Radionica je namijenjena uzrastu od 10 do 12 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Saba Skaberne (SLOVENIJA).
  23. Snovogradske vjestice/novinarska /ako zeliš biti reporter ili spiker svih anđela, vilenjaka i vila ovo je pravo mjesto da dobiješ krila. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj Mladen Kušec (HRT).
  24. Glazbena družinica putujućih snova/glazbena radionica u kojojoj se izmišljaju i uglazbljuju pjesme, a izvode se na neobičan način u samostojećim putujućim kućicama koje se pomiču kroz prostor/ Radionica je namijenjena svim uzrastima (kreativni pjevači i pjevalice, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljice su grupa MERITAS.
  25. Šaptači tajni: Ja sam zvijezda blještalica mal' velika pjevalica/ radionica šaputanja tajni. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Jelena Radan.
  26. Kafić kod anđela/ kreativno-edukativna radionica o duhovnim vrijednostima. Radionica je namijenjena za uzrast od 12 do14 godina , a održavat će se u prijepodnevnim ili popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5. rujna 2009. godine. Voditeljice su Ljiljana Marković, Silvija Mašaberg i Nataša Vukadinović (OŠ Dobriša Cesarić).