Radionice do 14 godina

  Draga djeco,
  Približava se još jedna  „Zemlja bez granica“. Ove godine održavati će se od 31.8. – 3.9. Predstavljamo vam ovogodišnje radionice te vas molimo da se prijavite:

  Čuvari šume (vitezovi i djeve) - Ako ste nekada poželjeli biti vitezovi ili djeve bajne, evo vam prilike sjajne.... radionica  izrade lukova i strijela, štitova, oklopa i ostalih viteških rekvizita. Voditeljica radionice je Jasna Komendanović i Robert Manestar.

  Kako radi radio – Otkrijte kako i kada je radio došao u Osijek i stvorite veeeeeeliki čudesni radio unutar kojega ćete stvarati radijski program. Voditelj radionice je Denis Detling.

  Uspavanka za rijeke - Za poruke divne i daleke da postanu uspavanka za rijeke... radionica oslikavanja poruka na drvenim oblutcima koji će se puštati niz Dravu. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditelji radionice su Igor Vrandečić i članovi Udruge Gloria Maris.

  Bubnjari Zemljina srca - Kroz ritam zemlje, zraka i vode neka vas ovi bubnjari  vode... radionica sviranja bubnjeva i udaraljki. Tko svoje bubnjeve ili udaraljke ima, nek' na radionicu svakako dođe s njima. Voditelj radionice je Branko Trajkov-Trak.

  Snimi svoj film - filmska radionica za ljubitelje video produkcije. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima. Polaznici radionice koji imaju digitalnu kameru neka je ponesu na radionicu. Voditelji radionice je Udruga Novi Film

  Čudesne cirkusancije - Radionica žongliranja, hodanja na štulama, vožnje monociklom i ostalih cirkusancija. Voditelji radionica su Inga Tomić i Tomislav Kozarčanin.

  Irski ples - Neka vam ne bude stres uključit se u irski ples jer ovaj ritam ludi u vama sva osjetila budi... Voditelj radionice: Andrej Sreš.

  Dizajnerska radionica - Što sve mogu ruke moje kad u ruci imam boje... radionica oslikavanja i ukrašavanja majica. Svaki polaznik sa sobom treba ponijeti majicu. Voditeljice radionice su Ana i Martina Mikulić.

  Poruke jednog drveta - Radionica pirografije - pisanje poruka na listovima od drveta tehnikom paljenja s posebnim aparatom koje će postati instalacija neobičnog drveta. Voditeljica radionice je Žaklin Tonc

  Vilinski reporteri - televizijska radionica - postani reporter bez imalo muke i savladaj tajne televizijske struke. Uđi u gigantski TV i budi prvi koji će saznati što se događa u Zemlji bez granica te kao pravi televizijski reporter, na svakom koraku, izvještavaj znatiželjna lica.  Voditeljica radionice je Antonija Tomasović.

  Kad bi drveće hodalo - Glumačka radionica u kojoj ćeš kao prvo, postati jedno veliko, zeleno, čudesno drvo. Voditelj radionice je Hrvoje Seršić.

  Prijestolje crvenog zmaja i mjenjolici - U ovoj radionici polaznici će sudjelovati u izradi prijestolja s krilatim dvometarskim zmajem koje će zadnjega dana manifestacije biti javno izloženo te će prolaznici uz animaciju polaznika imati priliku postati mjenjolici, dobiti krunu i žezlo te sjeti na prijestolje i ukrotiti zmaja. Voditelji radionica su Ivana Saćer i Mia Marušić

  Tko živi u vodi - Likovnjaci, grafoljupci, u ovoj radionici naučiti ćete uz pomoću grafičke preše otiskati ribe, rakove, hobotnice i ostala vodena stvorenja.U ovoj grafičkoj avanturi voditi će vas Monika Jurić.

  Likovi iz „našeg“ svijeta - U ovoj radionici, kroz niz zanimljivih glumačkih vježbi istražite mitska bića iz hrvatske prošlosti i postanite jedno od njih. Važna napomena: polaznici trebaju imati na sebi jednostavnu crnu majicu bez ikakvih aplikacija i crnu trenerku dugih nogavica te biti spremni na intenzivnije glumačke vježbe, obvezna obuća – tenisice. Voditelj radionice je Goran Guksić.

  Zvuci šume i vode, uz nas nek' se rode! U ovoj veseloj glazbenoj radionici, imate jedinstvenu priliku stvoriti jednu neobičnu glazbenu priču kakve vaše uši još nisu čule i to pomoću Appleove tehnologije!  Voditelji radionice su Peter Baxter i Christian Teusner iz Irske (Irish Song School)  i glazbena skupina Meritas.

  Sunčane minute – I Sunce zna pokazati minute iako njegove kazaljke šute. Umjesto tika-taka, Ovaj sat pokazuje vrijeme pomoću Sunca i malo sjene. Radionica izrade makete sunčanog sata. Voditelj: Igor Miklavčić i izviđači Udruge izviđača „Slavonski hrast“.

  Plesni trbušćići – kad vam se trbušni mišići smiju, znači da ste pronašli trbušnu čaroliju. Voditeljica: Mia Varešanović.

  Ribe zvane Lavande – Mirisne ribe... Otkačena priča! Tko ne vjeruje, samo nek' se smije, a tko takve stvarat' želi - nek' s tetom Julijanom društvo dijeli. Radionica izrade veselih platnenih riba punjenih lavandom koje će krasiti čudnovato stablo. Voditeljica: Julijana Mađarić.

  Meia-Lua-De-Frente - Uz voditelja radionice capoeire Igora Krstića imate priliku naučiti ovu  afro-brazilsku  umjetničku formu  koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa.

  Naše priče tvorci i glasni zborci - Dramsko-govornička radionica u kojoj ćete priče stvarati i naučiti ih izgovarati tako da svi u „Zemlji“  mogu čuti kakva će se čudesa tamo dogoditi. Voditeljica: Vanda Šterle.

  Ples pisanja - Radionica maštovitog crtanja, uz glazbu i stihove, ritam i igre u kojoj se uključuje cijelo tijelo i razvija koordinacija šaka i prstiju kroz dva performansa „Vulkan“ i „Rastuće drvo“. Voditeljice: Jadranka Čarapović i Sanda Zlatarić.

  Vodenčice – plesati vole sva djeca često pa zato neka dođu i na ovo plesno mjesto - plesaonica  „Vodenčice“. Voditeljica: Antonija Blažević.

  Osječko cvijeće prijatelj grada na livadi boja nastaje sada - Kreativni tim Društva Naša djeca grada Osijeka priredili su za djecu predškolskog i školskog uzrasta nekoliko radionica koje će se odvijati istovremeno  na otvorenom prostoru kod Bijele lađe.  U kreativno-likovnoj radionci „Livada prijateljstva“ pod vodstvom Zdravka Jovanovića i Ljiljane Jurčić djeca će imati priliku oslikavati i bojati veliko kartonsko cvijeće postavljeno na livadi. U sklopu Dječjeg foruma djeca će imati priliku uz igru naučiti ponešto o svojim pravima  uz voditeljice Ines Đerke i Ankicu Kisić.U stvaranje bajki i pričanje priča voditi će vas Mirta Faktor u dramsko-literarnoj radionici.Pet jezika ljubavi u stvaranju naše livade prijateljstva je zabavna igraonica koju će voditi Ela Vilupek.

  Nadvodnica - je najneobičniji stroj na svijetu  kojim upravljaju djeca,  a kreće se svuda i što je nabolje nitko te ne vidi... kako njime upravljati, naučit će vas prof. Baltazar. Voditelj radionice: Ivan Vrdoljak.

  Kuća za oblake - stvaralačka radionica, namjenjena je svim  budućim arhitektima i graditeljima. Voditeljica: Danijela  Lovoković

  Knjiga u kojoj žive djeca i sve priče na svijetu - gradionica i pričaonica  u kojoj se pravi ogromna knjiga... Voditelj: Dražen Alerić.

  Glas šume i vode - Ako želite postati novinar i uređivati posebno izdanje  gigantskih novina  "Glas šume i vode" kakve još Osječani nisu imale priliku listati, uključite se u ovu radionicu pod vodstvom Mirande Glavaš Kul.

  Darovi vodi- radionice izrade plutajućih  vjenčića, lampiona stvoreni po vašoj mašti....u ovoj radionici će te istraživati , sakupljati, oplemeniti obalu rijeke. Voditelj: Nikola Faller

  Zelena tržnica - Kakvo sve lišće postoji i što se od njega sve može napraviti, naučiti će polaznici ove radionice. Za sve one koji vole prirodu i zeleno. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljica radionice je Viktorija Rudnički.

  Patuljci i vile od svile - Kako izraditi lutke od svile naučiti će polaznici ove radionice.. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljica je ilustratorica za djecu Petra Rundek

  3D radionica - 3D gradimo Vodena vrata od sata do sata, u sredini velikog hola Avenue Malla. Radionica je namijenjena uzrastu od 9 godina na dalje.  U nesvakidašnju likovnu pustolovinu uvest će vas street art voditelj Filip Mrvelj

  Škola crtanog filma - Kako napraviti crtani film naučit će polaznici ove vrlo zanimljive i poučne radionice. Radionica je namijenjena uzrastu do 14 godina. Voditelj radionice: Zoran Tolj-Kvile

  Radijska simfonija šume i vode - za one koje žele svakodnevno biti u eteru HR Osijek. Smišljamo, pričamo i širimo glas o svim temama što zanimaju vas. Pridružite nam se! Radionica je namijenjena uzrastu od 10 godina na dalje. Voditelj radionice je Agencija Simfonija.

  Teleskop - Prof. Mesarić, teleskop i mali pomoćnici čekati će vas 3.9. na livadi kod Bijele lađe - sretan će biti tko ih nađe: Zvjezdano nebo moći će kroz objektiv gledati i ljepoti nebeskih tijela se diviti.Da ne biste bili u nebeskom mraku,Prof. Mesarić je za vas na svježem zraku.On teleskop ima pravi,Vjerujte, pristaje svakoj glavi.Radoznalci svemira,...Djeco astronomnskih nemira,Samo vas prijaviti trebaZa daleke putanje neba.

  Sponzori 2018.

  Medijski pokrovitelji 2018.

  Udruga za rad s mladima Breza
  L. Jagera 12, 31000 Osijek
  tel/fax: +385 31 272 583, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.breza.hr

  Pokrovitelji 2018.

  © 2004 - 2017 Udruga za rad s mladima Breza