Radionice od 14 godina

  1. Nakit Snovogarda/radionica izrade vilinskoga nakita od fimo mase. Radionica je namijenjena uzrastu od 14 godina nadalje, a održavat će se svakoga dana od 31. kolovoza do 5. rujna 2009. u popodnevnim terminima u prostorima Tvrđe. Voditeljica je Miranda Glavaš-Kul (Dom za odgoj djece i mladeži Osijek).
  2. Dreamcatchers/upoznavanje indijanske tradicije snova (mitologija i filozofija) i izrada "Dreamcatchersa" američko-indijanskom tehnikom. Radionica je namijenjena za uzrast od 16 do 18 godina te odrasle, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5. rujna 2009. godine. Voditeljice su Christine Schulthess i MonikaTeal (SAD/ŠVICARSKA). Osiguran prijevod na hrvatski jezik.
  3. Dance Ability-ples mogućnosti.Radionica je namijenjena plasačima s iskustvom, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Agnes Kern (AUSTRIJA). Osiguran prijevod na hrvatski jezik
  4. Kamera ide-akcija!/video radionica snimanja izrade kratkih filmova. Radionica je namijenjena učenicima osmih razreda osnovnih škola i srednjoškolcima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Dalija Dozet (studentica Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu).
  5. Japansko pismo i ples / radionica učenja pisanja japanskih slova i japanskih plesova. Radionica je namijenjena uzrastu od 14 godina nadalje, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljice su Wakana i Satako Takahashi i Mayumi Kamei( JAPAN).
  6. Vilinski hod kroz oblake /radionica hodanja na štulama. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Obvezno ponijeti štitnike za role. Voditeljica je Martina Bek iz Osijeka.
  7. Izrada skulptura i pokućstva od slame / kiparska radionica/ Radionica je namijenjena uzrastu od 16 godina nadalje, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj je Nikola Faller (Udruga slama Osijek).
  8. Scenska Kreacija- vrata,ulazi snovograda/ilustracije, osnove scenografije izrada scene snovograda i sve ostalo.... Radionica je namijenjena uzrastu od 15 do 18 godina, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj je Dražen Jerabek (Škola za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost u Osijeku).
  9. Indian fusion/radionica indijskog plesa. Radionica je namijenjena uzrastu od 13 godina, a održavat će se u prijepodnevnim ili popodnevnim terminima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Odjenuti laganu i ugodnu odjeću (pleše se bez obuće). Voditeljica je Valentina Lacmanović (FRANCUSKA).
  10. Street theater/radionica pantomime. Radionica je namijenjena uzrastu od 16 do 20 godina (jedna grupa), a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelji-Kućni teatar ŠKRIPZIKL.
  11. Svirajmo Didjeridoo/Učenje sviranja australskog instrumenta drevnih Aboridžina. Radionica je namijenjena uzrastu od 14 do 16 (jedna grupa), i od 17 do 20 godina (druga grupa), a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 1. do 3. rujna 2009. godine. Voditelj je Ricardo Moretti (ITALIJA)
  12. Restoran MLJAC MLJAC/radionica kuhanja- kuhajmo zdravo i ukusno. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se u popodnevnim terminima na prostoru Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj je Igor Mudronja iz Rijeke.
  13. Snovi na tijelu/radionica body paintinga-oslikavanje tijela. Radionica je namijenjena uzrastu od 14 godina nadalje, a održavat će se u popodnevnom terminu na prostoru Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Ivana Pralija iz Osijeka.
  14. Ritam bubnjevi tonovi /radionica bubnjeva, udaraljki, upoznavanje s boowacher instrumentom. Radionica je namijenjena uzrastu od 16 godina i nadalje, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditelj je Branko Trajkov-Trak (Zabranjeno pušenje).
  15. Ležaljke za snove/kreativno-umjetnička radionica. Izrada ležaljki od snova gdje se san dočarava različitim prirodnim materijalima. Radionica je namijenjena srednjoškolcima i održavat će se od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. od 12 do 15 sati u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku. Voditeljica je Leonilda Conti Ribić (GLU Osijek).
  16. Djevine pomagačice/radionica spuštanja neba, iznenadnog cvijeća, izrade snonovnica, čudesnog umivanja, performansi u vremenu i prostoru. Radionica je namijenjena uzrastu od 15 do 18 godina (jedna grupa), a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Jelena Kovačević (Učiteljski fakultet u Osijeku) s asistenticama iz Pforzheima (NJEMAČKA).
  17. Glazbena družinica putujućih snova/glazbena radionica u kojojoj se izmišljaju i uglazbljuju pjesme, a izvode se na neobičan način u samostojećim putujućim kućicama koje se pomiču kroz prostor/ Radionica je namijenjena svim uzrastima (kreativni pjevači i pjevalice, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljice su grupa MERITAS.
  18. Čarobna odjeća/izrada čarobne eko odjeće. Radionica je namijenjena srednjoškolcima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Jelka Bauer (Škola za tekstil, dizajn i primjenjenu umjetnost Osijek).
  19. Šaptači tajni: Ja sam zvijezda blještalica mal' velika pjevalica/radionica šaputanja tajni. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se u dva termina – u prijepodnevnim i popodnevnim satima u prostorima Tvrđe od 31. kolovoza do 5.rujna 2009. godine. Voditeljica je Jelena Radan.
  20. Škola crtanog filma/ ovo je jedinstvena prilika da napraviš svoj crtić i pokažeš ga cijelom svijetu/ radionicu vodi Studio Ypsilon
  21. Plesni trbuščići/ radionica trbušnog plesa gdje će sve razigrane male i velike plesačice uživati u veselim kretanjama/ voditeljica radionice je Sabah Abujaja