Branko Trajkov-Trak, Krunoslav Kobešćak i Nenad Kovačić

    Branko Trajkov, Trak, bubnjar legendarne grupe Zabranjeno Pušenje, rođen je 9.10.1966. u Zagrebu. Od 2001. Trak je zajedno sa svojim kolegama iz Zabranjenog Pušenja u prvim redovima akcije - "Vratimo glazbu i ritam na njihova vjekovna ognjišta" tj. u srca mladih ljudi, stradalnika djelovanja mina.
    Trak će voditi radionicu Bubnjari Zemljina srca

    Krunoslav Kobeščak rođen je sunčanog dana 12., u mjesecu 12., 1987. godine. Prvih godina svoga skromnog života uopće se ne sjeća pa o tome ne može govoriti. Do perioda osnovne škole nije znao ništa o glazbi niti je pokazivao ikakvih sklonosti prema glazbenoj umjetnosti. U osnovnoj školi susreće se sa suvenirskim primjerkom ritmičkog instrumenta, a tek puno godina kasnije saznaje da je to zapravo isti afrički instrument koji danas svira. U tom razdoblju djetinjstva otkriva da ga ritam zabavlja ali se s njim nije ozbiljnije družio. Nekoliko godina kasnije, pri kraju srednjoškolskog obrazovanja zaljubljuje se na prvi pogled u Djembe, kojeg je upoznao na koncertu Antenata, od prijatelja i uzora Nenada Kovačića. Preko njega dolazi do tečaja djembea kod Krešimira Oreškog i tada se njegova ljubav prema Djembeu i afričkoj glazbi ubrzano utjelovljuje. Uz malu pomoć talenta i čeličnu volju, Krunoslav ubrzo postaje opčinjen navedenim instrumentom te toliko nesvjestan vlastite stvarnosti, robujućih obaveza i straha od nepoznatog, prihvaća veliki životni izazov i s dvojicom prijatelja odlazi u Afriku u potragu za konkretnijom spoznajom o umijeću sviranja misterioznog bubnja. Nekoliko mjeseci kasnije rođen je Naš mali Afro Bend u kojem Krunoslav, zajedno sa pet divnih ljudi sudjeluje u glazbenom stvaranju. Osim toga, aktivan je član grupe St!llness u koju unosi čaroliju afričkih udaraljki, a također svira sa Finim sapunima i EtnOrkestrom. Veliki je zaljubljenik u glazbu jer ga ona nosi u šarene dimenzije apsolutne slobode...

    Nenad Kovačić, glazbenik. Diplomirao je sociologiju i etnologiju na Filozoskom fakultetu u Zagrebu. Član je bendova Antenat, Afion i  Naš mali Afro Bend s kojima je do danas odrzao preko 700 koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Njemačka, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Makedonija, Švedska, Rusija,Šetlandsko otočje). Sa svojim bendovima izdao je četiri albuma i kao gost muzičar sudjelovao na još nekoliko (Dunja Knebl, Stillness). Njegov glavni instument je Djembe (zapadno afrička udarljka), kojeg je učio svirati od afričkih majstora Mamady Keite i Famoudou Konatea pohađajući njihove radionice u Africi (Gvineja i Mali) 2008. i 2010. Također sudjelovao je i na nekoliko Jeunesses Musicales International  - JMI etno kampova (Švedska, Hrvatska), učeći i muzicirajući sa glazbenicima iz cijelog svijeta. Dobitnik je strukovne glazbene nagrade „Status“ (2006.) za najboljeg instrumentalistu u kategoriji etno glazbe. Osnivač je i voditelj škole djembe-a koja djeluje u sklopu MMC Studija u Zagrebu i koja danas broji preko 50 polaznika.

    © 2004 - 2019 Udruga za rad s mladima Breza