Matej Snopek i Aleksandar Eugen Sarkanjac

    Parkourom se aktivno bavimo nešto više od 6 godina. Parkour je, dakle, vještina efikasnog i brzog kretanja kroz bilo kakvu okolinu korištenjem vlastitih tjelesnih mogućnosti u prelaženju prepreka, s ciljem dolaska od točke „a“ do točke „b“.
    Ono u čemu uživamo je kretanje, odnosno povezivanje pokreta koje koristimo u parkouru. Uvijek je zanimljivo otkrivati i pomicati vlastite granice, bile one fizičke ili mentalne. Kroz trening razvijamo i tijelo i um, te otkrivamo nove načine prelaženja različitih prepreka. Redovitim treninzima i postepenim napretkom minimaliziramo opasnost od mogućih ozlijeda, tako da su one jako rijetke. U parkouru nema natjecanja, stoga svatko radi za sebe i prema svojim mogućnostima, dakle bez pritiska.
    Zbog tjelesnog razvoja parkourom se ne bi trebale baviti osobe mlađe od 14 godina, no iznad toga više nisu bitne godine, spol ni vrsta. :) Tko ima volje, ima i mogućnosti baviti se parkourom.

    Cilj ove radionice nam je proširiti znanje o parkouru, naučiti ljude o efikasnom kretanju kroz okolinu i što većoj kontroli vlastitog tijela. Sve to kroz zanimljive i korisne vježbe, osnovne preskoke i pokrete iz parkoura.

    © 2004 - 2019 Udruga za rad s mladima Breza