Igraonice

  Napomena: igraonice će se održavati svakoga dana od 17 do 19 sati u Drvengradu (Perivoj kralja Tomislava) od 31. kolovoza do 3.rujna 2010. Namijenjene su našim najmlađim sugrađanima (od 3 do 7 godina).

  Nisam žir, mrkvica ni zeko, al' sam uvijek radoznali eko/ ekološka igraonica u kojoj će se od otpadnih materijala izrađivati zmajevi, reciklirat će se papir, izrađivati neobične igračke, sličice i likovi. Voditeljice su odgojitelji Međunarodne eko – škole/vrtića Mak (Centar za predškolski odgoj)

  3+33 praščića/igraonica u kojoj će se oživjeti priče o praščićima koji vole svoje kuće i uče druge kako ih mogu napraviti. Voditelji su odgojiteljice Dječjega vrtića „Dugine boje“ .

  Šokačka priča/igraonica izrada šokačke kuće, šešira, dukata,zidnjaka, tkanica, krpara, čestitki od slame, oslikavanje boca, licitarska srca,oslikavanje zidnjaka te učenje šokačkih rugalica, poskočica,pjesama plesova, igara. Voditeljice su odgojiteljice Dječjih vrtića „Bubamara“ i „Jabuka“ (Centar za predškolski odgoj)

  U sjeni drveta/igraonica koja povezuje djecu i njihove roditelje u zajedničkim aktivnostima i obrađuje teme iz obiteljskoga života. Potražite u pogledu svojega djeteta što ono želi, voli, treba i hoće. Voditeljice su Ela Vilupek i Ines Đerke (Društvo „Naša djeca“ grada Osijeka).

  Geppetalica/lutkarska igraonica u kojoj se izrađuju i prezentiraju lutke izrađene na štapu i sva njihova pomagala. Voditeljica je Aleksandra Colnarić, glumica Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

  Mišograd/igraonica osmišljena poput društvene igre za uzrast od 6 do 10 godina starosti. Voditelji su mladež Gradskoga društva Crveni križ Osijek.