Prezentacije

  UDAHNI VESELJE U IZVIĐAČKOM KAMPU
  Izviđački šumski grad u kojemu se nalaze šatori, vijori izviđačka zastava i pucketa logorska vatrica, samo su dio onoga što će vaš dočekati u Šumskome gradu. Za kompletni izviđački ugođaj zaslužni su i ovoga puta članovi Izviđačkoga kluba Javor te Udruge izviđača Slavonski hrast. Prvog dana postavljanja kampa, 29. kolovoza od 15-17 i 18-20 sati održat će se radionice za djecu i mlade a na završnici, u subotu 30. kolovoza moći će te udahnuti pucketanje izviđačke vatre.

  ZEMLJA SE KREĆE, DIŠE I ČUVA
  Klimatske promjene na Zemlji i izmjena godišnjih doba, samo su neki od Zemljinih "fenomena" što će vrlo slikovito prezentirati učenici i profesori III. gimnazije Osijek. Kažu, nećete ih moći ne zamijetiti jer će u njihovoj prezentaciji i u kolovozu biti snijega! Voditeljice prezentacije su Lidija Neznanović i Snježana Barabaš Seršić.

  PLUĆNA OLIMPIJADA
  Svi znamo koliko su pluća ljudima važna za disanje. Baš zato mladi Crvenoga križa Osijek pripremili su pravu olimpijadu u kojoj će se uz zanimljive i edukativne igre, dijeliti i nagrade. U ovoj olimpijadi, pak, svi su sudionici i pobjednici!

  ZRAK KAO POKRET I GLAS
  Performans članova i voditelja Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Osijek uz glumačku podršku Davora Panića, glumca HNK Osijek.

  MJUZIKL DAHOLJUB
  Daholjub priča priču o dahu života, ljubavi, zajedništvu, sitnim krupnicama i krupnim sitnicama između..Daholjupci su daholjubna bića koja žive na oblacima, i u oblacima...A oblaci žive na Zemlji, dakle svi smo mi Daholjubci. A što se događa onima koji toga još nisu svijesni, koji tu jednostavnu činjenicu još ne znaju? Kako saznavaju? Pa...ustvari vrlo lako....u Zemlji bez granica...Jasna Komendanović, Slaven Batorek, Mira Sekereš i Plesni studio Shine pripremiti će mjuzikl koji će vas doslovce, ostaviti bez daha.

  ZVUKOVI BREZE

  Kad se udruže dugogodišnji prijatelj Zemlje bez granica Branko Trajkov - Trak, legendarni bubnjar glazbene grupe "Zabranjeno pušenje" i Breze, nastaje divna sinergija kojom će se predstaviti u završnici Zemlje bez granica. Bubnjarski performans "Zvukovi Breze" razbudit će vas u Drvengradu 30. kolovoza.