Radionice

  Radionice će se održavati od 30.kolovoza (ponedjeljak) do 3.rujna (petak) u poslijepodnevnim satima u Tvrđi (Ekonomska i upravna škola Osijek, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika - Galerija Kazamat, Galerija Waldinger, III.gimnazija).

  Banka koja čuva snove za generacije nove/radionica u kojoj svi zainteresirani u dobi od 10 do 18 godina izrađuju i osmišljavaju svoju banku u kojoj se pohranjuju snovi. Cijela banka i njezini zaposlenici izgledaju neobično, postoji i krevet gdje se može prileći te posebni rekviziti za bolje i ljepše snove…Voditelji su radionice djelatnici Ekonomske i upravne škole u Osijeku

  Izlazak sunca/radionica japanskoga plesa i kulture. Namijenjena je svim uzrastima. Voditeljice su Wakana Takahashi i Mayumi Kamei (Japan)

  Cikl-mono i žonglerancija/radionica žongliranja i vožnje monocikla. Namijenjena je uzrastu od 8 godina na dalje. Voditelj je Matej Šimunić (Zagreb, Pula)

  Vesele zastave/radionica izrade zastava koje su simboli našega djetinjstva, dobrih ljudi, energije koja sjedinjuje i povezuje. Radionica je namijenjena starijim osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima. Voditelj je Nikola Faller (Udruga Slama) i Lana Ključarić.

  Panona kreativa/radionica izrade neobičnog nakita od keramike i tkanina na tkalačkome stanu. Namijenjena je svim uzrastima, a voditelji su članovi Udruge „Zvono“ iz Belišća

  Čudesni izviđački svijet/izviđačka radionica za sve uzraste u kojoj se može naučiti sve što svaki izviđač treba znati – kako se pravi logorska vatra, orijentacija kompasom, kakvi postoje oblaci, kako izraditi stablo, orijentirati se…Voditelji su članovi Izviđačkoga kluba „Javor“ iz Osijeka.

  Srednjovjekovna maštarija/ radionica  izrade katapulta, kostima za vitezove i djeve,koplja,mačeva,štitova, grbova i svega što pripada srednjovjekovnom svijetu. Radionica je namijenjena uzrastu od 12 godina, a njezini su voditelji Jasna Komendanovic,Miroslav Komendanovic, Robert Manestar i Stanislav Davidović-Udruga Vodenica.

  Čudesni automobil/interaktivna radionica-igraonica u kojoj djelatnici AC Buljubašić uz pomoć Elektrotehničke i prometne škole Osijek imaju ulogu voditelja kako bi Vas naučili prepoznati rezerne dijelove vozila te sastavljati, bojati i popravljati pravi pravcati automobil! Provest ćete se putem kapljice goriva, upoznat ćete i okušati rad s alatom automehaničara uz stručni nadzor. Dobrodošli su svi iznad 8 godina pa i tate, mame, bake i djedovi.

  Mozgalica/radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce u kojoj ih očekuju različiti zadatci i prepreke koji ih potiču na razmišljanje, naravno na kreativan i duhovit način. Voditelji su nastavnici III.gimnazije

  Silence theatre/radionica koju vode nastavnici III. gimnazije, uz pomoć Hrvatske glazbene mladeži, a u kojoj će se izrađivati maske i ostali rekviziti potrebni za stvaranje kazališne tihe ulice. Dobrodošla su djeca uzrasta od 10 godina na dalje.

  Street art/radionica oslikavanja zidova – izrada murala, intervencije u Minutama za grad. Namijenjena je svim nadarenim i darovitim likovnjacima uzrasta starijih razreda osnovne škole, srednjoškolcima i studentima. Voditelj je Dejan Jelača.

  Mozaik gradim, nije da se hvalim…/radionica izrade različitih mozaika kao slika, pregrada i scenografije u čudesnim ulicama. Održavat će se u prijepodnevnim terminima u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku. Voditeljica je Leonilda Conti-Ribić.

  Štulam da ne fulam/radionica hodanja na štulama namijenjena je uzrastu od 10 godina na dalje. Voditeljica je Martina Bek-Mabe.

  Sanjanje sa stopalima/radionica Nia plesa koji je izrastao iz forme suvremenoga plesa, jazz dancea, duncan dancea, a koji koristi oblike borilačkih vještina (tai chi, tae kwon do, aikido) i tehnike opuštanja (yoga, Feldenkreis, Alexander). Preporuča se iskustvo u plesu, a polaznici mogu biti djeca i mladi dobi od 12 godina na dalje. Voditeljica je Tamara Iaccarino (Švicarska).

  Bubnjalica/ radionica bubnjeva i udaraljki koju i ove godine vodi bubnjar grupe „Zabranjeno pušenje“,  Branko Trajkov-Trak. Namijenjena je svima koji posjeduju vlastiti bubanj.

  Pat-put/radionica u kojoj se izrađuje i priprema ulica u kojoj žive patuljci. Oni imaju svoju slastičarnicu, banku, ljekarnu, knjižnicu, krojačnicu i zamislite – javni prijevoz. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a vodit će je nastavnice Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, Vlatka Benki-Brkić,Đurđica Černić,Ana Hrkač, Dubravka Kovačević, Julijana Mađarić,Jadranka Oberman-Sebenji,Sandra Marijanovć,Ana Mrđanović,Ana Šebo i Mirjana Štajner.

  Parkour/ radionica za sve iznad 14 godina. Parkour je vještina kretanja u kojoj je cilj doći s jednog mjesta na drugo, što brže, jednostavnije i efikasnije. Na radionici ćemo učiti polaznike osnovama parkoura, kako da se efikasno kreću kroz okolinu koristeći samo svoje tijelo i prepreke. Voditelji su članovi kluba Parkour Osijek.

  Čudesne lutke/kazališna radionica za djecu od 8 do 12 godina u kojoj se uz posebne tehnike svaki polaznik „pretvara“ u lutku. Svaka lutka prezentirat će svoje sposobnosti i karakter. Voditeljice su Dragana Eržić i Vanja Zanze.

  Lječilica/radionica u kojoj se mogu dijagnosticirati i izliječiti posebne bolesti poput neurednitisa , dosadnitisa i samoćitisa...Namijenjena je svim uzrastima, a voditeljice su Helena Poludvornik, Mirna Grbec i Blaženka Lušić iz Osnovne škole Tin Ujević.

  BMX letači/radionica za djecu od 12 godina u kojoj mogu naučiti razne vratolomije na BMX-u. Obvezan je dolazak na biciklu uz popratnu opremu (kaciga i štitnici). Voditelj je Jurica Barać (Pannonian Challenge)

  Odmorionica/radionica na kojoj će polaznici, bez obzira na uzrast, moći naučiti kak izraditi svoju omiljenu stolicu ili ležaljku, ili od stare stolice napraviti novu, te saznati koliko je važno odmarati se. Najmlađi sudionici moči će se sami okušati u stvaranju male stolice za svoju omiljenu igračku. Voditeljice su Mirta Ringsmutt i Ksenija Mihajlović-Hirnstein (Udruga Suncokreti)

  Usisavač briga/radionica koju će voditi nastavnice Osnovne škole Dobriše Cesarića, a u kojoj će sva djeca bez obzira na uzrast izraditi glamosuperfenomenalniusisavač „Brigo moja pređi na drugoga XXLS 777777“ koji usisava brige na različite metode, uz pomoć njega se može i smršaviti.

  Hip-hop breakeri/radionica akrobatskoga plesa za sve iznad 10 godina. Voditelj je Tomislav Zirdum iz plesne skupine "Sinovi".

  Morska priča/ radionica za djecu od 7 do 12 godina u kojoj će se svako dijete pretvoriti u neko čudesno biće iz mora. Voditelji su članovi udruge Gloria Maris

  Čujem te - glazbena radionica u kojoj će se skladati pjesma Čujem te koju će polaznici otpjevati na znakovnom jeziku. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditelji radionice: Jelena Radan, Meritas i Gordana Pešo-Udruga gluhih i nagluhih Osječko-Baranjske županije

  Odjevna intervencija u prostoru-interaktivna kreativna radionica u kojoj se isprepliću elementi modnog dizajna, šivanja, krojenja, oslikavanja, apliciranja i nošenja kreacija. Za originalne i otkačene! Radionica je namijenjena uzrastu od 13 godina na dalje. Voditeljica radionice: Jelka Bauer

  Cvjetna radionica/izrada cvijeća od različitih materijala. Voditelji su radionice učiteljice razredne nastave Osnovne škole Jagode Truhelke. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima.

  Škola crtanog filma/ ovo je jedinstvena prilika da napraviš svoj crtić i pokažeš ga cijelom svijetu. Voditelj radionice je Zoran Tolj-Kvile

  Glineline- kiparska radionica u kojoj se izrađuju figurice od gline. Voditeljica radionice: Lučka Koščak. Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima

  Japanska kaligrafija i origami radionica je namijenjena starijim srednjoškolcima, studentima i odraslima koji bi od izvornih japanskih govornika, naših gostiju s Tohoku sveučilišta iz Japana, željeli naučiti osnovne japanskoga pisma i tehnike origamija. Na radionici će biti osiguran simultani prijevod s japanskoga na hrvatski jezik.