Radionice do 14 godina

  Draga djeco,
  Približava se još jedna  „Zemlja bez granica“. Ove godine održavati će se od 31.8. – 3.9. Predstavljamo vam ovogodišnje radionice te vas molimo da se prijavite:

  Čuvari šume (vitezovi i djeve) - Ako ste nekada poželjeli biti vitezovi ili djeve bajne, evo vam prilike sjajne.... radionica  izrade lukova i strijela, štitova, oklopa i ostalih viteških rekvizita. Voditeljica radionice je Jasna Komendanović i Robert Manestar.

  Kako radi radio – Otkrijte kako i kada je radio došao u Osijek i stvorite veeeeeeliki čudesni radio unutar kojega ćete stvarati radijski program. Voditelj radionice je Denis Detling.

  Uspavanka za rijeke - Za poruke divne i daleke da postanu uspavanka za rijeke... radionica oslikavanja poruka na drvenim oblutcima koji će se puštati niz Dravu. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditelji radionice su Igor Vrandečić i članovi Udruge Gloria Maris.

  Bubnjari Zemljina srca - Kroz ritam zemlje, zraka i vode neka vas ovi bubnjari  vode... radionica sviranja bubnjeva i udaraljki. Tko svoje bubnjeve ili udaraljke ima, nek' na radionicu svakako dođe s njima. Voditelj radionice je Branko Trajkov-Trak.

  Snimi svoj film - filmska radionica za ljubitelje video produkcije. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima. Polaznici radionice koji imaju digitalnu kameru neka je ponesu na radionicu. Voditelji radionice je Udruga Novi Film

  Čudesne cirkusancije - Radionica žongliranja, hodanja na štulama, vožnje monociklom i ostalih cirkusancija. Voditelji radionica su Inga Tomić i Tomislav Kozarčanin.

  Irski ples - Neka vam ne bude stres uključit se u irski ples jer ovaj ritam ludi u vama sva osjetila budi... Voditelj radionice: Andrej Sreš.

  Dizajnerska radionica - Što sve mogu ruke moje kad u ruci imam boje... radionica oslikavanja i ukrašavanja majica. Svaki polaznik sa sobom treba ponijeti majicu. Voditeljice radionice su Ana i Martina Mikulić.

  Poruke jednog drveta - Radionica pirografije - pisanje poruka na listovima od drveta tehnikom paljenja s posebnim aparatom koje će postati instalacija neobičnog drveta. Voditeljica radionice je Žaklin Tonc

  Vilinski reporteri - televizijska radionica - postani reporter bez imalo muke i savladaj tajne televizijske struke. Uđi u gigantski TV i budi prvi koji će saznati što se događa u Zemlji bez granica te kao pravi televizijski reporter, na svakom koraku, izvještavaj znatiželjna lica.  Voditeljica radionice je Antonija Tomasović.

  Kad bi drveće hodalo - Glumačka radionica u kojoj ćeš kao prvo, postati jedno veliko, zeleno, čudesno drvo. Voditelj radionice je Hrvoje Seršić.

  Prijestolje crvenog zmaja i mjenjolici - U ovoj radionici polaznici će sudjelovati u izradi prijestolja s krilatim dvometarskim zmajem koje će zadnjega dana manifestacije biti javno izloženo te će prolaznici uz animaciju polaznika imati priliku postati mjenjolici, dobiti krunu i žezlo te sjeti na prijestolje i ukrotiti zmaja. Voditelji radionica su Ivana Saćer i Mia Marušić

  Tko živi u vodi - Likovnjaci, grafoljupci, u ovoj radionici naučiti ćete uz pomoću grafičke preše otiskati ribe, rakove, hobotnice i ostala vodena stvorenja.U ovoj grafičkoj avanturi voditi će vas Monika Jurić.

  Likovi iz „našeg“ svijeta - U ovoj radionici, kroz niz zanimljivih glumačkih vježbi istražite mitska bića iz hrvatske prošlosti i postanite jedno od njih. Važna napomena: polaznici trebaju imati na sebi jednostavnu crnu majicu bez ikakvih aplikacija i crnu trenerku dugih nogavica te biti spremni na intenzivnije glumačke vježbe, obvezna obuća – tenisice. Voditelj radionice je Goran Guksić.

  Zvuci šume i vode, uz nas nek' se rode! U ovoj veseloj glazbenoj radionici, imate jedinstvenu priliku stvoriti jednu neobičnu glazbenu priču kakve vaše uši još nisu čule i to pomoću Appleove tehnologije!  Voditelji radionice su Peter Baxter i Christian Teusner iz Irske (Irish Song School)  i glazbena skupina Meritas.

  Sunčane minute – I Sunce zna pokazati minute iako njegove kazaljke šute. Umjesto tika-taka, Ovaj sat pokazuje vrijeme pomoću Sunca i malo sjene. Radionica izrade makete sunčanog sata. Voditelj: Igor Miklavčić i izviđači Udruge izviđača „Slavonski hrast“.

  Plesni trbušćići – kad vam se trbušni mišići smiju, znači da ste pronašli trbušnu čaroliju. Voditeljica: Mia Varešanović.

  Ribe zvane Lavande – Mirisne ribe... Otkačena priča! Tko ne vjeruje, samo nek' se smije, a tko takve stvarat' želi - nek' s tetom Julijanom društvo dijeli. Radionica izrade veselih platnenih riba punjenih lavandom koje će krasiti čudnovato stablo. Voditeljica: Julijana Mađarić.

  Meia-Lua-De-Frente - Uz voditelja radionice capoeire Igora Krstića imate priliku naučiti ovu  afro-brazilsku  umjetničku formu  koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa.

  Naše priče tvorci i glasni zborci - Dramsko-govornička radionica u kojoj ćete priče stvarati i naučiti ih izgovarati tako da svi u „Zemlji“  mogu čuti kakva će se čudesa tamo dogoditi. Voditeljica: Vanda Šterle.

  Ples pisanja - Radionica maštovitog crtanja, uz glazbu i stihove, ritam i igre u kojoj se uključuje cijelo tijelo i razvija koordinacija šaka i prstiju kroz dva performansa „Vulkan“ i „Rastuće drvo“. Voditeljice: Jadranka Čarapović i Sanda Zlatarić.

  Vodenčice – plesati vole sva djeca često pa zato neka dođu i na ovo plesno mjesto - plesaonica  „Vodenčice“. Voditeljica: Antonija Blažević.

  Osječko cvijeće prijatelj grada na livadi boja nastaje sada - Kreativni tim Društva Naša djeca grada Osijeka priredili su za djecu predškolskog i školskog uzrasta nekoliko radionica koje će se odvijati istovremeno  na otvorenom prostoru kod Bijele lađe.  U kreativno-likovnoj radionci „Livada prijateljstva“ pod vodstvom Zdravka Jovanovića i Ljiljane Jurčić djeca će imati priliku oslikavati i bojati veliko kartonsko cvijeće postavljeno na livadi. U sklopu Dječjeg foruma djeca će imati priliku uz igru naučiti ponešto o svojim pravima  uz voditeljice Ines Đerke i Ankicu Kisić.U stvaranje bajki i pričanje priča voditi će vas Mirta Faktor u dramsko-literarnoj radionici.Pet jezika ljubavi u stvaranju naše livade prijateljstva je zabavna igraonica koju će voditi Ela Vilupek.

  Nadvodnica - je najneobičniji stroj na svijetu  kojim upravljaju djeca,  a kreće se svuda i što je nabolje nitko te ne vidi... kako njime upravljati, naučit će vas prof. Baltazar. Voditelj radionice: Ivan Vrdoljak.

  Kuća za oblake - stvaralačka radionica, namjenjena je svim  budućim arhitektima i graditeljima. Voditeljica: Danijela  Lovoković

  Knjiga u kojoj žive djeca i sve priče na svijetu - gradionica i pričaonica  u kojoj se pravi ogromna knjiga... Voditelj: Dražen Alerić.

  Glas šume i vode - Ako želite postati novinar i uređivati posebno izdanje  gigantskih novina  "Glas šume i vode" kakve još Osječani nisu imale priliku listati, uključite se u ovu radionicu pod vodstvom Mirande Glavaš Kul.

  Darovi vodi- radionice izrade plutajućih  vjenčića, lampiona stvoreni po vašoj mašti....u ovoj radionici će te istraživati , sakupljati, oplemeniti obalu rijeke. Voditelj: Nikola Faller

  Zelena tržnica - Kakvo sve lišće postoji i što se od njega sve može napraviti, naučiti će polaznici ove radionice. Za sve one koji vole prirodu i zeleno. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljica radionice je Viktorija Rudnički.

  Patuljci i vile od svile - Kako izraditi lutke od svile naučiti će polaznici ove radionice.. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljica je ilustratorica za djecu Petra Rundek

  3D radionica - 3D gradimo Vodena vrata od sata do sata, u sredini velikog hola Avenue Malla. Radionica je namijenjena uzrastu od 9 godina na dalje.  U nesvakidašnju likovnu pustolovinu uvest će vas street art voditelj Filip Mrvelj

  Škola crtanog filma - Kako napraviti crtani film naučit će polaznici ove vrlo zanimljive i poučne radionice. Radionica je namijenjena uzrastu do 14 godina. Voditelj radionice: Zoran Tolj-Kvile

  Radijska simfonija šume i vode - za one koje žele svakodnevno biti u eteru HR Osijek. Smišljamo, pričamo i širimo glas o svim temama što zanimaju vas. Pridružite nam se! Radionica je namijenjena uzrastu od 10 godina na dalje. Voditelj radionice je Agencija Simfonija.

  Teleskop - Prof. Mesarić, teleskop i mali pomoćnici čekati će vas 3.9. na livadi kod Bijele lađe - sretan će biti tko ih nađe: Zvjezdano nebo moći će kroz objektiv gledati i ljepoti nebeskih tijela se diviti.Da ne biste bili u nebeskom mraku,Prof. Mesarić je za vas na svježem zraku.On teleskop ima pravi,Vjerujte, pristaje svakoj glavi.Radoznalci svemira,...Djeco astronomnskih nemira,Samo vas prijaviti trebaZa daleke putanje neba.