Radionice od 14 godina

    PETI ELEMENT: dramsko-plesna radionica pokreta, mime i verbalnoga izričaja za mlade od 15-18 godina. Voditeljice su Stela Macakanja  Baćić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i dramska pedagoginja  te  Kristina Bajus, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti.

    EKO-STREET KAZALIŠTE: kako izgleda život u vlastitom gradu očima jednoga došljaka, prolaznika te koliko nas ulice vlastitoga grada mogu iznenaditi, otkrit će vam poznati street performer, Adrian Schvarzstein iz Španjolske. Radionica uličnoga kazališta namijenjena je mladima od 14 godina.

    KRETANJE BEZ GRANICA: radionica svladavanja prepreka uz pomoć tehnike parkour. Dobrodošli su mladi u dobi od 12 godina, a voditelji su članovi udruge Parkour Osijek - Matej Snopek, Aleksandar Eugen Sarkanjac i Mario Filipović.

    DRAMOPLOV: radionica dramskoga stvaralaštva za djecu u dobi od 12 do 15 godina. Svi će polaznici moći na tzv. Čarobnom tepihu obići svijet i upoznati se s disanjem naše planete kroz različite dramske tehnike i vježbe. Radionice u trajanju od 60 minuta stvorit će multimedijalni performans s dramskim izričajem i eksperimentalnim videom. Voditeljice su učiteljice OŠ Ljudevita Gaja, PŠ Sarvaš, Ana Lauš i Irina Oršolić.

    HOSTESE PRIRODOM ODJEVENE: kreacijsko-odjevna radionica izrade "uniformi prirode" za hostese u Bezgraničnoj Zemlji koje će posjetitelje usmjeravati na događanja. Radionica je namijenjena mladima od 14 do 18 godina. Voditeljica je Ivana Haubrich iz Osijeka.