Radionice od 15 godina

  SPIRAAL-KAKO PLEŠE VRIJEME?: Plesna radionica u kojoj se upoznaje spiralni pokret, promjena ritma i tempa te percepcija protoka vremena. Cilj je stvoriti performans u kojem svatko sudjeluje prema svojim mogućnostima. Nije potrebno biti plesač, no važno je da se sudionici radionice vole kretati i da su otvoreni za nove pristupe plesu i pokretu uopće. Za radionicu je potrebna udobna odjeća. Odjeća bi trebala biti jednobojna (sve crno ili sve bijelo) kako bi se spriječilo nepotrebno odvraćanje pažnje. Radionicu vodi plesačica iz Nizozemske, Valentina Lacmanović, a namijenjena je mladima od 15 godina pa na dalje.
  Datum: 27.-30.08.
  Vrijeme: 17:00-19:00h*
  Lokacija: DOKKICA (Ul. Otokara Keršovanija 4, Osijek)

  STEP BY STEP: Od ideje do realizacije: Radionica će vas poučiti kako realizirati jedan od vaših budućih projekta: bilo da se radi o predstavi, filmu, koncertu ili performansu. Sudionici zamišljaju projekt koji bi željeli ostvariti, a voditeljica ih vodi kroz proces stvaranja do same realizacije ideje. Voditeljica je Valentina Lacmanović, plesačica iz Nizozemske. Radionica je namijenjena mladima od 14 godina.
  Datum: 27.-30.08.
  Vrijeme: 10:00-11:30h*
  Lokacija: DOKKICA (Ul. Otokara Keršovanija 4, Osijek)

  DJ RADIONICA: Ova radionica DJ-inga pruža mogućnost brzog napredovanja i savladavanja svih vještina neophodnih mladom DJ-u. Polaznici će naučiti vještine poput scratchinga i beat matchinga , kao i tehnike kreativnog i harmonijskog umiksavanja i to sve pod vodstvom DJ Maxa. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 10 godina pa na dalje.
  Datum: 27.08.-30.08.
  Vrijeme: 17:00-19:00h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  RADIONICA PANTOMIME: Sudionici će otkriti i naučiti koristiti osnovne elemente vještine pantomime. Koristeći samo svoje tijelo, naučit će stvarati objekte, prostore i akcije te kako ih iskoristi za stvaranje komičnih situacija. Svatko će isprobati što u kazališnoj terminologiji može doista značiti „manje je više“ i kako nositi vlastiti show u džepovima svog kaputa. I sve to uz mnogo zagarantirane zabave! Voditelj je poznati komičar Franto Frantic, a dobrodošli su svi u dobi od 11 godina pa na dalje.
  Datum: 27.-30.08
  Vrijeme: 10:00-12:00h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  IZGRADNJA ZAJEDNICE ZVUKOM I TIŠINOM: Radi se o bubnjarskoj radionici gdje možete, a i ne morate sudjelovati sa svojim bubnjevima i gdje imate priliku naučiti slušati ritam, čuti tišinu i muzicirati kroz ritam. Radionica je prilagođena za mlade od 13 godina pa na dalje, a voditelj je poznati rocker Branko Trajkov Trak iz Zabranjenog pušenja.
  Datum: 27.-30.08
  Vrijeme: 17:00-18:30h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  OSLIKANI VREMEPLOV: Radionica oslikavanja tekstila kroz koju će nastati vremeplovna umjetnička djela pod vodstvom kostimografkinje Zdenke Lacine i suradnice Andree Szet. Dobrodošli su svi bez obzira na godine.
  Datum: 27.08.-30.08.
  Vrijeme: 16:00-17:30h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  HULA HOOP RADIONICA: Uzmi hula hoop i zavrti ga! Naučit ćete neke trikove, plesne pokrete i što je najvažnije – dobro se zabaviti. Bez brige, bit će tu i koreografije. Voditeljica je Matylda Górska, cirkuska umjetnica iz Poljske. Za sve polaznike je osiguran hula hoop. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 11 godina pa na dalje.
  Datum: 27.08.-30.08.
  Vrijeme: 17:00-19:00h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  KAKO I KAMO GLEDATI FILM U TRI SKOKA?: Sudionici ove radionice će vas naučiti kako je to biti iza kamere i kako stvarati i kreirati film. Zanimljiv dvojac, Marija Georgiev i Dražen Žerjav će naučiti polaznike o filmu kao bilježenju svijeta te načinu upravljanja pogledom gledaoca. Uz to će ih naučiti da je film svojevrsna manipulacija njihovih emocija i misli kroz dramaturgiju, montažne postupke te načine snimanja. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 10 do 15 godina.
  Datum: 27.-30.08.
  Vrijeme: 15:00-19:00h* (27.08. i 29.08.) i 09:00-12:00h* (30.08.)
  Lokacija: DOKKICA (Ul. Otokara Keršovanija 4, Osijek)

  AFRIČKI PLES: Ukoliko želite upoznati i naučiti tradicionalne korake afričkog plesa, to će vam omogućiti slovensko – afrička umjetnica Maša Kagao Knez, koja sa svojim vještinama i znanjem budi afrički ritam u svima. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 11 godina pa na dalje.
  Datum: 27.-30.08.
  Vrijeme: 18:30-20:00h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  SINGULARNOST: Jedna od LARP igrica čija se radnja odvija u svemirskom brodu. I kako dalje teče radnja možete doznati ako se pridružite ovoj svemirskoj ekipi i voditelju Miroslavu Wranki iz Terrible Creationsa. Za mlade od 15 godina pa na dalje.
  Datum: 29.08.
  Vrijeme: 17:00-20:00*
  Lokacija: DOKKICA (Ul. Otokara Keršovanija 4, Osijek)

  OSMO ČUDO SVIJETA: Godina je 1663. Za Osijek itekako značajna jer se ova igra s uživljavanjem u uloge odvija u vrijeme dok su Osijekom vladali Turci. Pridružite im se i zajedno s voditeljem Miroslavom Wranki iz Terrible Creationsa uđite u svijet Osmanskoga carstva. Za mlade od 15 godina pa na dalje.
  Datum: 30.08.
  Vrijeme: 17:00-19:00*
  Lokacija: DOKKICA (Ul. Otokara Keršovanija 4, Osijek)

  RADIONICA KAZALIŠTA SJENA: Kazalište sjena je najstarija lutkarska tehnika koja dolazi s Istoka. Sjene se dobivaju tako da se objekt postavi između svjetla i platna i na taj način dobijemo njihovu sjenu- siluetu. Na radionici će se koristiti tradicionalni i suvremeni pristup ovoj lutkarskoj tehnici. Naučit ćete izraditi lutke, animirati ih, izraditi scenografiju, napisati scenarij i izrežirati svoje lutkarske etide. Na sličan način ćemo istražiti mogućnosti koje za ovaj medij nudi stara analogna sprava zvana grafoskop. On nam nudi beskraj drugih mogućnosti kao sto su igra pijeskom, tekućinama, bojama, neoblikovanim materijalom te projekcija istih tih elemenata na platno. Radionicu vodi Petra Bokić iz cirkuske družine Cirkorama. Dobrodošli su svi u dobi od 7 godina pa na dalje.
  Datum: 28.-30.08.
  Vrijeme: 17:00-19:30h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  CIRKUSKE RADIONICE: Iz svijeta cirkusa i tima Cirkorame stižu nam neobične zemljane i zračne akrobacije, žongliranje svih vrsta, hodanje po žici i ostalo cirkusiranje. Ne propustite biti dio ove radionice koju vode veseli akrobati i žongleri - Lea Ovčarić, Ivo Frangeš, Natalija Pintarić, Mihael Regović. Otvoreni su za sve dobne skupine.
  Datum: 29.-30.08
  Vrijeme: 17:00-19:00h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  ZASTAVA MOJE OBITELJI: Organizacijom ove radionice djelatnici Muzeja Slavonije žele potaknuti obiteljski dolazak i druženje roditelja s djecom kroz igru i maštovit, praktičan rad. Djeca će se u razgovoru s voditeljicama radionice Valentinom Kezić i Petrom Kolesarić upoznati sa značenjem zastava i grbova, značenjem boja zastava, pravilima izrade grba i naravno kako izraditi zastavu ili grb svoje obitelji. Radionica je namijenjena za sve dobne skupine.
  Datum: 31.08.
  Vrijeme: 16:00-18:00h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  IZVIĐAČI - ŽIVOTNI VREMEPLOV: Izviđački klub Javor će prezentirati vještine koje su potrebne za snalaženje u prirodi. Radionicu će voditi Jadranka Kokolari u kojoj mogu sudjelovati sve generacije. Predstavit će aktivnosti za skupine od malih izviđača, do odraslih, kao životni vremeplov. Tako će sudionici imati prilike (bez obzira na svoje godine), prvo biti mali poletarci, zatim mali izviđači te istraživači pa mlađi brđani i na kraju stariji brđani. Na svakoj točki bit će set aktivnosti koje provode te dobne skupine.
  Napomena: nije se potrebno prijavljivati.
  Datum: 31.08.
  Vrijeme: 16-18h*
  Lokacija: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  *Udruga Breza zadržava pravo na izmjene programa po potrebi

  Međunarodni obiteljski Festival Zemlja bez granica

  Na najvećem kontinentalnom međunarodnom obiteljskom Festivalu Zemlja bez granica, tjedan dana prije početka nove školske godine, Osijek postaje grad maštovite kreacije nečeg Novog, inspirativnog, satkanog od dječjih ideja koje se povezuju u generacijskom stvaralaštvu ostvarujući interkulturalni dijalog cijele zajednice.
  Parkovi i ulice postaju svojevrsni Snovograd gdje bivate zatečeni nevjerojatnom snagom djetinjstva, igre i mašte, utisnutih u vaša osjetila.
  Kada pogledate naš planet iz svemira vidite plavo bogatstvo i brojne reljefe, ali ne i granice. Ako one postoje, onda su mjesto susreta gdje nešto završava da bi drugo počelo. Upravo je taj prirodni krug okosnica Festivala koji traje od 2004. godina.

  Festival je do sada ugostio mnoga poznata lica poput Meritas, Jelene Radan, Josipe Lisac, Gibonnija, Matije Dedića, Massima Savića, Jacques Houdeka, Gorana Boškovića, Sanje Doležal i mnogih drugih. Svi oni doprinijeli su razvijanju svijeta mašte, igre i kreativnosti koji su ključni elementi za kvalitetni rast i razvoj djece.
  Tijekom svih godina Festival je donio različite teme i okupio više od 400 umjetnika, pedagoških
  voditelja, 200 kreativaca raznih struka, 700 volontera i 30.000 djece i mladih te postao poligon za razvoj
  obiteljskoga turizma.

  www.zemljabezgranica.com - mjesto susreta generacija gdje se spaja tradicija i urbana kultura stvarajući novo kreativno prostranstvo u koje ste dobrodošli.

  International family festival LAND WITHOUT BORDERS

  At the largest continental and international family festival - Land without Borders, just a week before a school get started, Osijek becomes the city of imaginable creation, as well inspiring, made up by children ideas. These ideas are connected with creation that has an impact to intercultural aspect of community.
  Parks and streets turn into specific Town Of Dreams where you can get impressed by unbelievable childish power, game and imagination.
  As you observe our small planet from the universe you might see blue wealth and numerous reliefs, but you will not see borders. If the borders exist, then they represent a connecting point where something ends in order for something new to begin. This is exactly the cornerstone of the Festival which has been running since 2004.

  The festival has so far hosted many famous stars such as Meritas, Jelena Radan, Josipa Lisac, Gibonni, Matija Dedic, Massimo Savić, Jacques Houdek, Goran Bošković, Sanja Doležal and many others. All of those people have contributed to world of imagination, game and creativity, which are key elements for quality growth and children development.
  Throughout the years, the Festival has brought different topics and gathered more than 400 artists leaders, 200 creative professionals, 700 volunteers and 30 000 children and young people and became a place for family tourism development.

  www.zemljabezgranica.com - a meeting place for generations where tradition and urban culture merge and making a new creative space that you are welcome to.

  Katalog Zemlje bez granica