Večernja događanja

  The Greenman

  Performans
  27. kolovoza u 21:00h kod Picassa
  29. kolovoza u 21:00h kod Picassa
  Adrian Schvarzstein

  Adrian je vesela mješavina energičnog zabavljača, klauna, glumca, ravnatelja kazališta i cirkusa. U zabavljačkim je vodama od 1989. godine. Nakon rada u belgijskom Cirkusu Ronaldo, 2004. godine osniva Cirkus Klezmer. The Greenman je Adrianova prva samostalna točka koja odgovara na pitanje što se dogodi kada zeleni čovjek, opremljen svojim zelenim rekvizitima, sleti na naše ulice. Šaljiv, zabavan i maštovit, The Greenman je „vrlo provokativan nedužan klaun“.

  Više o Adrianovom radu možete pogledati na http://www.adrianschvarzstein.com/

  Ritam disanja Afrike

  Glazbeno-scenski performans
  26. kolovoza u 20:00h, Muzej likovnih umjetnosti Osijek
  Udruga Siraba, Sara Fortini i Filippo Mazzi

  Udruga Siraba, čije ime na jednom od jezika Burkine Faso znači velika cesta, postoji već više od  deset godina. Cilj Sirabe je provoditi projekte iz područja socijalnog razvoja, promicanje interkulturalizma kroz susrete razmjene te umjetničko i obrtničko obrazovanje.

  Mr. Balloon koncert cirkus-elektro jazz glazbe

  25. kolovoza u 20:30h kod zdenca

  Dvočlani sastav Mr. Balloon spaja cirkus i elektro-jazz u jedinstveni izraz prepun dinamike te ga izvodi na potpuno jedinstven i nesvakidasnji način, obojen s preko 15 instrumenata.

  Naime, ovakva glazba može biti izvedena samo koristeći hibridni instrument Nestofon, patent Nenada Kojica koji će u isto vrijeme svirati bubnjeve, klavijaturu i bas te glazbu obogaćivati zanimljivim vokalnim melodijskim linijama. Goran Beronja također koristi svoj multi-instrumentalan jezik kako bi što bolje izrazio svoje glazbene misli.

  Kompozicije ovog neobičnog sastava prate priče u tekstualnoj ili narativnoj formi i zadatak im je na glazbeni način približiti i prepričati svakodnevnicu.

  Poslušati ih možete ovdje https://www.youtube.com/watch?v=K-ibA6quuFA

  Boje dišu / Colors breathing

  Plesni performans uz oslikavanje tijela / Body painting & dance performance
  Janett Zoghbi, Ines Perić i Marko Mićunović

  29. kolovoza u 21:00 h, kod Picassa

  Postoje milijuni boja oko nas, iako je oko dvije tisuće dovoljno da ispune sve naše potrebe i zahtjeve naše civilizacije. Boja je osjetilni doživljaj koji nastaje kada svjetlost karakterističnog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. Boje imaju u našem životu vrlo značajnu ulogu jer izravno utječu na naše raspoloženje i ugođaj. Svijet bez boja je poput čovjeka bez duše… Boje svijetu daju ljepotu, daju mu smisao, postojanost uopće… One čine svijet ugodnim mjestom za život. Zahvaljujući bojama koje nastaju refleksijom svjetla u našem oku Zemlja je poput najdivnijeg kaleidoskopa.
  I boje dišu… poput svakog živog bića na Zemlji, one su žive, u titraju oka, energija koja prožima svijet i bez koje čovjek više nije čovjek…

  Noreia

  NoreiaNoreia je četveročlani glazbeni sastav iz Slovenije, koji čine mladi i iskusni glazbenici. Njihov glazbeni repertoar sastoji se od tradicionalne irske, škotske i engleske glazbe koja će vas definitivno natjerati na ples. Kombinacija irske živahnosti i romantičnost njihovih balada ostavit će vas bez dana. Noreia nastupa na Bezgraničnoj zemlji u četvrtak, 28. kolovoza u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice.