Maša Kagao Knez

  Radionica:Afričko-zedski ples
  MAŠA KAGAO KNEZ poznata svima onima koji su zadnje dvije godine bili dijelom naše manifestacije kao voditeljica afričkog plesa. Uvijek nasmijana i spremna raditi s onima od 6 do 66 koji vole vatrene afričke ritmove. Velik utjecaj na njezin plesni put imala je njezina mama, balerina i koreografkinja Jasna Knez, jer je s njom nastupala te upoznavala ples i kazalište već od svoje šeste godine.


  Za vrijeme osnovne i srednje škole školovala se kod različitih plesnih pedagoga u plesnom studiju Intakt, Plesnom centru Ljubljana i u Plesnom Teatru Ljubljana te redovito sudjelovala na radionicama kazališta i plesa u Sloveniji i  inozemstvu.
  Godine 1999. i 2000. posjetila je Burkinu Faso (Zapadna Afrika), domovinu svog oca, gdje je bolje upoznala tradicionalne afričke plesove. Od tada se posvetila istraživanju i prije svega povezivanju dviju kultura, afričkog i suvremenog plesa i kroz to traženju svog plesnog izraza.
  Surađuje s poznatim koreografima ( Dušan Teropšič, Branko Potočan, Jasna Knez, Christian D. Guerematchi..), radi svoje predstave ( Missawa, Moja Afrika, Biri Gaydi…) i nastupa s glazbenicima i grupama ( Klarisa Jovanović, Fake Orkestra, Lafi, Kesukozi..)
  Prošle je godine završila školu za afričke plesove Arta Scene- Centre Momboye u Parizu.