Voditelji radionica Zadar

  Dajana Ososlija

  Dajana Ososlija završila je Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti, smjer slikarski dizajn. Upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti. O sebi kaže: „Znatiželjna sam, komunikativna osoba koja je želi steći nova iskustva,naučiti nešto novo kroz ostale kreativne radionice.Volim rad sa djecom, te svoje stečeno znanje i ljubav prema likovnom stvaranju željela bi prenijeti maštovitoj djeci kojoj treba poticaja da oslobode i pokažu svoju kreativnost kroz boje, jer mislim da u svakom djetetu čuči mali kretivac“.
  Dajana će voditi radionicu Tijela čokačke provinijencije/oslikavanje tijela (body art) namijenjenu uzrastu od 14 godina na dalje.

  Valentina Lacmanović

  Valentina je plesačica, koreografkinja i glumica koja živi u Amsterdamu od 2008 godine. Rodjena je u Šibeniku a završila je studije Filozofije (započete na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu) na Universite Paris St Denis i  Dramske umjetnosti – Conservatoire Natiional Superieur d’Art Dramatique -  u Parizu. Nakon toga se bavi glumom ali i studira suvremeni ples. Zatim dobija stipendiju za učenje plesova i glazbe Rajastana i odlazi u Indiju nakon se odlučuje za specijalizaciju orijentalnih plesova. Pri povratku u Pariz slijedi profesionalna formacija Arabo-Berberskih plesova I nadopunjavanje (stil Raqs Sharqui) znanja. 2001 seli u Barcelonu gdje  nastavlja studije ( stiče baze klasičnih Indijskih plesova (Bharatanatyam, Kathak, Odissi), uči Sufi (usavršavanje u Istanbulu), Perzijski, Butho ples, Tai – Chi…) i  radi kao profesionalna plesačica, koreograf  i docent. Zadnjih nekoliko godina se specijalizira za plesove transa i kreira multimedijalne performance suvremenog pogleda na iste (Shedervish)i

   

  Škripzikl

  Kućni teatar ŠKRIPZIKL čini klaunski dvojac IKIIKI. Riječ je o neverbalnome teatru koji svoje predstave zasniva na glazbi iz vlastite produkcije. Na tu glazbu glumci izvode grotesknu pantomimu predstavljajući priče koje su s jedne strane posveta vodvilju i nijemim filmovima s početka 20. stoljeća. Kroz cetiri godine djelovanja, u vlastitoj su produkciji snimili nekoliko spotova/kratkih filmova, koncerata, klasične pantomime, klaunskih predstava te se pojavili u mnogo radijskih i tv emisija. Više o njihovu izričaju na http://ikiiki.blog.hr, http://myspace.com/etuiiowie
  Njih će dvojica voditi radionicu Muci kad govoris- radionicu pantomime na ulicama grada. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 godina na dalje.

  Branko Trajkov – Trak

  Branko Trajkov – Trak bubnjar je legendarne grupe “Zabranjeno pušenje”. Zajedno sa svojim kolegama iz benda vodi radionice „Vratimo glazbu i ritam na njihova vjekovna ognjišta“, tj. U srca mladih stradalnika od mina. Trakova je uloga usmjeravanje polaznika ponovnom pronalaženju svoga ritma i usklađivanje s vibracijama okoline.
  Više o bendu na http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba
  Trak će voditi radionicu Ritam bubnjeva i tonova/ upoznavanje s raznim vrstama bubnjeva i udaraljki. Radionica je namijenjena uzrastu od 12 godina godina na dalje.

  Jelena Radan

  Jelena Radan živi i radi u Zagrebu. Svoje je glazbeni put započela kao tinejdžerka nastupajući sa svojim bendom po zagrebačkim klubovima. Do sada objavila tri albuma (Nije kraj, Moja potraga za fadom, Novi dan). Nositeljica je nekoliko nominacija za glazbenu nagradu Porin. Nastupala je u kazalištima, na samostalnim i zajedničkim koncertima diljem Hrvatske, Austrije, Škotske, Njemačke i u Americi. Zadnji projekt: Članica stručnoga žirija glazbeno-medijskoga šoua Hrvatska traži zvijezdu. Više o njezinu izričaju na www.jelenaradan.hr
  Jelena će voditi igraonicu na dječjem odjelu pedijatrije u Općoj bolnici Zadar pod nazivom Ja sam zvijezda pjevalica mal’velika blještalica za bolesnu djecu na tom odjelu.

  Lučka Koščak

  Lučka Koščak rođena je u Ljubljani, ali već godinama živi i radi u Švicarskoj. Lučka je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Ljubljani 1986. i Ecole Superieure D`ArtVisuel u Genevi 1990. Od 1989. do danas izlagala je na više međunarodnih izložbi, dobila nekoliko nagrada, održavala tečajeve skulpture i terapije umjetnošću. Vise o Lučki i njenom radu na www.luckakoscak.com
  Lučka ce voditi kiparsku radionicu Glineline gdje ce zajedno sa svojim polaznicima izradjivati glinene figurice. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 godina na dalje.