Voditelji radionica 2012

  Vesna Ivezić

  Zovem se Vesna Ivezić, rođena sam 9.9.1968. u Sarajevu. Majka sam 12-godišnje Katarine. Završila sam Pedagoški fakultet, profesorica
  sam matematike i informatike. Već 15 godina radim u OŠ Ivana Filipovića u Osijeku. Volim se igrati, družiti s prijateljima, putovati, upoznati nove zemlje, ljude i njihove običaje. Obožavam životinje. U ovogodišnjoj Zemlji bez granica vodit ću radionicu "Operi me".

  Maja Kalogera

  Maja Kalogera je umjetnica i arhitektica koja se bavi umjetnošću na spoju znanosti i novih tehnologija. Član je hacklaba01 i I'MM_laba  u Zagrebu. Od 2005. vodi CSDVU, udrugu koja okuplja umjetnike, dizajnere, programere i hakere. Drži radionice VJinga, web tehnologija i eksperimentalnih DIY aktivnosti. Živi i radi u Zagrebu.

  Igor Miklavčić i izviđači Udruge izviđača „Slavonski hrast“

  Rođen sam kao mali i otad sam stalno u izviđačima, cijeli svoj život. Tako da znam vezati čvorove, zapaliti vatru bez šibica, podići šator, živjeti u prirodi. Volim i fiziku, pa sam spojio te dvije ljubavi u ovoj radionici gdje bismo zajedno napravili veliki sunčani sat.

  Udruga izviđača "Slavonski hrast" Osijek djeluje punih 16 godina, kao pravni slijednik ranijeg Saveza izviđača općine Osijek, okupljajući djecu i mladež, surađujući s lokalnom zajednicom, pružajući mladima edukaciju o provođenju kvalitetnog i zdravog života u prirodi, afirmirajući timski rad i volonterstvo. Članstvo Udruge u Savezu izviđača Hrvatske, kao krovnoj organizaciji izviđača u RH (partner NVM-a) i Svjetskom skautskom pokretu (WOSM – partner UNICEF-a) stvara pretpostavke i omogućava ozbiljan pristup u provođenju programa, radu s mladima i obučavanje i osposobljavanje voditelja po međunarodnoj woodbage instruktorskoj licenci.

  Udruga je za svoje aktivnosti i doprinos članova u Domovinskom ratu dobila 1997. godine POVELJU ZAHVALNOSTI OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE.

  Cilj udruge je da okupljanjem djece i mladeži pridonosi njihovom razvoju na dostizanju punih fizičkih, umnih, društvenih i duhovnih potencijala, kao pojedinaca, odgovornih građana i članova lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice. Aktivnosti koje ostvaruje Udruga promiču razvoj temeljnih načela izviđačkog pokreta među mladim ljudima.

  Skupina Meritas - Meri Jaman/Anita Valo

  Meri Jaman/Anita Valo upoznale su se u Njemačkoj gdje su živjele do 1996. godine. Do sada su izdale četiri albuma te održale veliki broj koncerata u zemlji i inozmestvu. Natupile su kao predgrupa  na koncertu Vanessi Mae u Puli, a 2005.  su osvojile Porina u kategoriji vokalne suradnje.  Vode različite glazbene radionice za djecu i mlade diljem Hrvatske.
  Više o njihovu radu na www.meritasweb.com

  Jelena Radan

  Jelena Radan  živi i radi u Zagrebu. Svoje je glazbeni put započela kao tinejdžerka nastupajući sa svojim bendom po zagrebačkim klubovima. Do sada objavila tri albuma (Nije kraj, Moja potraga za fadom, Novi dan).  Nositeljica je nekoliko nominacija za glazbenu nagradu Porin. Nastupala je u kazalištima, na samostalnim i zajedničkim koncertima diljem Hrvatske, Austrije, Škotske, Njemačke i u Americi. Zadnji projekt: Članica stručnoga žirija glazbeno-medijskoga šoua Hrvatska traži zvijezdu. Više o njezinu izričaju na www.jelenaradan.hr

  Igor Krstić

  Igor Krstić zreli je dvadesetjednogodišnjak kojemu je osim uloge studenta Građevinskog fakulteta u Osijeku, dodijeljena i ona voditelja i trenera u osječkoj školi Capoeire. Vrijeme, osim s Capoeirom, krati uz druženja s ljudima, bez ograničenja i predrasuda, otvoren za ljude svih profila. Strast prema Capoeiri pružila mu je  nezaboravna iskustva i putovanja diljem Europe gdje je imao priliku učiti od najboljih majstora Capoeire današnjice. Sreću mu izazivaju nasmijana lica otvorenih ljudi, a Capoeira pruža upravo to; pozitivna energija i kreativnost bez kraja. Igor će voditi radionicu Capoeire.