Voditelji radionica 2014

  Martina i Peter Döffinger/CIRKUSKA RADIONICA

  Martina i Peter DöffingerMartina i Peter Döffinger već 18 godina rade u dječjem centru AGAPEDIA. Sa djecom su radili razne kreativne radionice i aktivnosti a tijekom ljetnih programa pomažu im sinovi Niko i Joel. Martina i Peter voditelji su Cirkuske radionice.

  Adriana Romić/DIŠI DUBOKO, ŠTULA JE VISOKO

  Adriana RomićAdriana je dvadesetogodišnja studentica ekonomije iz Osijeka koja se i sama odlučila baviti štulanjem kao polaznica Zemlje bez granica. U slobodno vrijeme bavi se plivanjem, kreativnim radom i volontiranjem u radu s djecom. Adriana je voditeljica radinice Diši duboko, štula je visoko.

  Ivana Šuntić/VESELI ZALOGAJČIĆI

  Ivana ŠuntićIvana je jedna od brezica, koja osim što zna dobro matematiku, peče najukusnije kolače. U njezinom kulinarskom svijetu okusit ćete najfinije krempite, palačinke i tjesteninu za prste polizat a kad naraste, kako kaže, bit će slastičarka.

  Dinko Bukvić Buljubašić/ZADATAK JE LAK = TLAK + ZRAK

  Dinko Bukvić Buljubašić ima 37 godina i voditelj je  poslovanja malog poduzeća s 15 zaposlenih što je također valjda postala umjetnost u Hrvatskoj :-).Magistar je ekonomskih znanosti te otac dvoje djece. Već je vodio radionice u sklopu Zemlje bez granica pod nazivom “Čudesni automobil”. U slobodno vrijeme zabija automobile u zidove te kaveze od lavova, izrađuje roštilje od dijelova automobile, a uz to je i najveći hrvatski kolekcionar naljepnica sa banana. Ove godine njegov je cilj upoznati polaznike radionice sa  mogućnostima pneumatike – korištenja stlačenog zraka te prednostima koje nam donosi pneumatski sustav (zrak nije zapaljiv, nije eksplozivan, prilikom ispuštanja ne zagađuje okoliš...).

  Ana Popović/ SLUŠAJ KAKO ZEMLJA SVIRA

  Ana je završila Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Osijeku, Srednju glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku (glazbenik-teoretičar) i srednju glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (glazbenik-trombonist). Diplomirala je muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a trenutno završava trombon na Umjetničkoj akademiji u Pečuhu. Pedagoškim radom bavi se 6 godina. Aktivan je glazbenik: svira u bendu, povremeno surađuje s Puhačkim orkestrom DVD-a Valpovo, nastupa kao solist, a u slobodno vrijeme trenira judo.

  Jasna Komendanović, Slaven Batorek, Mira Sekereš i Plesni studio Shine/MJUZIKL DAHOLJUB

  Jasna Komendanović, piše, priča i pjeva o Daholjupcima, inače uglavnom pjeva i kod kuće i na putu na posao i na poslu, nerijetko i nazad. Rado se i iskreno smije a voli tišinu, fotkanje i ljubičastu boju.
  Slaven Batorek, hvata note pa ih slaže kako bi Daholjupci zvučali skladno.  Zna štošta o mahanju štapićem,  a nije čarobnjak nego dirigent. Ako ne vija loptu na suhom onda zaroni i igra podvodni hokej.
  Mira Sekereš, ući plesati velike i male Daholjupce,  pleše u životu i kroz život. Često razmišlja kao dijete pa kad ju odrasli ne razumiju ona im  sve objasni plesom. Nježno gleda oblake i gredice povrća u svom vrtu.
  Plesni studio Shine okuplja plesače različite dobi koji obožavaju ples i Zemlju bez granica. Šajnice već dugi niz godina isprepliću nogicama razne plesne teme i plešu kreativan ples na poseban,  njima razumljiv način...

  Tina Koščak i Nastasia Končina/ŠUMA - PLUĆA ZEMLJE

  Tina je studentica poslijediplomskog studija Kulturologije u Ljubljani. Nekoliko godina bavi se kreativnim radionicama s djecom i mladima. Također sudjeluje u plesno-umjetničkim radionicama, a zajedno s Nastasiom Končinom aktivna je u organizaciji „Preplet“. Napisala je bajku „Glinčki“ koja otkriva tajne o skrivenom blagu.
  Nastasia je aktivistica koja voli prirodu i sve što može ispričati različite zanimljive priče. Diplomirala je predškolski odgoj u Ljubljani. Sudjelovala je na raznim festivalima, a neki od njih su: ZLRO, Tikno, festival „Igraj se z mano“, te na radionici Stanovnici Zubić grada na Zemlji bez granica 2012. godine.

  Lidija Neznanović, Snježana Barabaš Seršić/ZEMLJA SE KREĆE, DIŠE I ČUVA

  Lidija Neznanović od 2002. radi s punim radnim vremenom u III. gimnaziji Osijek kao profesorica glazbene kulture i voditeljica škole. Osim rada u školi, već  godinama vodi Hrvatsku glazbenu mladež u Osijeku.  Širina obrazovanja, iskustvo rada s mladima, poticanje rada na klasičnoj umjetnosti, pripreme učenika za pristup kazališnom ili koncertnom dijelu otvorili su meni nova područja u kojima vidim velike mogućnosti.
  Snježana Barabaš Seršić, ravnateljica je III. gimnazije Osijek. Cijeli životni vijek radi u srednjoj školi i ima bogato iskustvo u radu s mladima. U radu podržava nove metodičke mogućnosti, suradničko učenje i dakako primjenu tehnologije u nastavi. Poštuje bogatu tradiciju  koju posjeduje njihova škola. Potiče klimu istraživanja, eksperimenata, rada na razvoju vještina te želi da svaki učenik osjeća i zavoli prirodne znanosti te razvije stavove o očuvanju naše planete.

  Dječji vrtić Lane/VJETAR IZ NAŠIH PLUĆA

  Dječji vrtić „Lane“ postoji od rujna 2013. godine. Djeluje na Uskim njivama gdje je nedostajao vrtić. Što ga čini posebnim? Situacijski engleski jezik, obiteljska atmosfera, suradnja s roditeljima, zdrava prehrana. Želja im je surađivati sa što većim brojem udruga kako bi obogatili program i iskustva djece.  Tete iz vrtića vodit će igraonicu "Vjetar iz naših pluća" u zanimljivoj dvojezičnoj (englesko-hrvatskoj) igraonici izrade vjetrenjača, brodića, puhanja boje po papiru...

  Kristina Babić/ZRAKOPRESS

  Kristina Babić rođena je i živi u Osijeku. Više nego je prstiju na rukama i nogama radi u novinarstvu i odnosima s javnošću, dobro postavlja pitanja i još bolje sluša odgovore. Novinarske radionice na Zemlji bez granica vodi od 2009. godine.

  Udruga Siraba/AFRIKAN (O)DAGOU

  Udruga Siraba, čije ime na jednom od jezika Burkine Faso znači 'velika cesta', postoji već  više od deset godina, a službeno je priznata 2001. godine. Sjedište se nalazi u gradu Bobo-Dioulassou, od čijih  je vlasti dobila na korištenje teren od 5000 m2, a troškove  korištenja djelomično je subvencionirala i talijanska organizacija O.N.G. ManiTese. Na tom području izgrađen je i Centar za umjetničko i obrtničko obrazovanje „Désiré Somé“.Udruga ima za cilj provoditi projekte iz područja socijalnog razvoja, promicanje interkulturalizma kroz susrete razmjene te umjetničko i obrtničko obrazovanje. Udruga Siraba se sastoji od dvije glumačke družine, Kazališnog ansambla Badenya i Kazališta radionice Sanyona, Glazbene skupine Siraba te plesne družine. Voditelji su članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso, Olivier Dombesseour i Alani Abdoussamadou.

  Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama/ZRAK KAO POKRET I GLAS

  Društvo je usmjereno na dobrovoljni rad u korist osoba s intelektualnim teškoćama radi razvijanja različitih oblika podrške, pomoći i samopomoći. Kroz različite aktivnosti Društvo uključuje osobe s intelektualnim teškoćama u život i rad zajednice. Na Zemlji bez granica po prvi puta predstavit će se dramskim perfomansom svojih članova uz podršku Davora Panića, voditelj dramske radionice Društva.

  Mladi Gradskog društva Crvenoga križa Osijek/PLUĆNA OLIMPIJADA

  Gradsko društvo Crvenog križa Osijek je udruga za promicanje humanitarnih ciljeva i provođenje akcija od opće koristi, koja djeluje na osnovi misije i načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i uživa posebnu zaštitu i skrb Republike Hrvatske. Udruga djeluje u Osječko-baranjskoj županiji na području grada Osijeka i općina: Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka. ove se godine predstavljaju s "Plućnom olimpijadom".

  Ivana Haubrich/HOSTESE PRIRODOM ODJEVENE

  Ivana Haubrich rođena je Osječanka. Autorica je i organizatorica umjetničkog programa „Zaljubljeni Osijek“ za pomoć Klinici za Pedijatriju (Arheološki muzej 2011 god. i HNK 2012 god. ). Šest godina volontira u Društvu Naša Djeca grada Osijeka gdje vodi kreativne radionice za djecu. Autorica je i provoditeljica kreativnih radionica za djecu "DMD" - Djeca modni dizajneri u osnovnim školama u gradu i županiji.

  Miranda Glavaš Kul/ČUVARI PTICA

  Miranda Glavaš-Kul profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti. Radi kao odgojiteljica u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek. Voditeljica je velikog broja različitih kreativnih radionica te je pohađala tečajeve lutkarskoga kazališta.

  Udruga Parkour Osijek/KRETANJE BEZ GRANICA

  Udruga Parkour Osijek počela je sa djelovanjem prije dvije godine, dok njeni najstariji članovi treniraju u prosjeku 8 godina. Cilj im je promovirati vještinu Parkour, tj. vještinu kretanja. Nadaju se da će moći naučiti nove generacije mladih skakača kako se kretati i snalaziti u prostoru i to na zabavan i edukativan način. Voditelji radionice su Matej Snopek, Aleksandar Eugen Sarkanjac i Mario Filipović.

  Maja Kalogjera/ZVUKOVI ZEMLJE

  Maja Kalogjera umjetnica je i arhitektica koja se bavi umjetnošću na spoju znanosti i novih tehnologija. Članica je hacklaba01 i I'MM_laba  u Zagrebu. Od 2005. vodi CSDVU, udrugu koja okuplja umjetnike, dizajnere, programere i hakere. Drži radionice VJinga, web tehnologija i eksperimentalnih DIY aktivnosti. Živi i radi u Zagrebu.

  Josipa Glavurdić/EARTH DANCE

  Josipa Glavurdić  smatra da je ples jako važan. Potreba za kretanjem urođena je potreba svakog čovjeka. Od davnina ljudi ples koriste kao način izražavanja i opuštanja emocija. Naglasak u njenom radu s djecom je na razvoju dječje mašte i kreativnosti kroz igru, ples i slobodu izražavanja.

  Udruga Gloria Maris/KAKO DIŠE MORSKI SVIJET?

  Udruga Gloria Maris, uz pomoć Grada Osijeka i TZ grada Osijeka predstavlja javnosti prirodoslovnu zbirku Osječanina Vladimira Filipovića koju on pažljivo prikuplja punih pedeset godina te koja sadrži preko milijun primjeraka iz cijelog svijeta, najviše puževih kućica i školjaka. U preporukama i mišljenjima struke, istaknuto je da ovu jedinstvenu zbirku u ovome dijelu Europe, svakako treba predstaviti javnosti kako bi bila dostupna ne samo zainteresiranim građanima i turistima, nego postala dio obrazovnog sustava za područje prirodoslovlja na svim obrazovnim nivoima. Udruga kontinuirano provodi aktivnosti odgojno - obrazovnog karaktera kao što su predavanja, edukativne radionice, izložbe i sl. Programi imaju za cilj popularizaciju prirodnih znanosti i razvoj prirodoznanstvene kulture. Posebne programe Udruga provodi za djecu i odrasle s posebnim potrebama, kao i za pacijente osječke bolnice.

  Mia Varešanović/ZEMLJINI TRBUŠČIĆI

  MiaVarešanović je voditeljica Osječkog centra egzotike i orijenta Dalal(OSCEO Dalal) u kojemu vodi sate trbušnog plesa. Školu plesa u Osijeku, koju je do sada prošlo preko tisuću polaznica vodi od 2007. godine. Kao ambiciozna djevojka i velika zaljubljenica orijentalnog svijeta putuje po Turskoj, Tunisu i Egiptu gdje uči plesati. Educira se na svjetski poznatom festivalu orijentalnog plesa Nile group festival gdje uči od renomiranih svjetskih plesača i plesačica. Osim u orijentalnim zemljama, educira se i kod svojih kolega iz Hrvatske, ali i Švicarske, te poznate trupe plesačica Belly dance Superstar.

  Jasna Nikolandić, Martina Ižaković, Tanja Paris/ŠARENO SVJETLO ZA ZEMLJU

  Jasminka Nikolandić, učiteljica u OŠ Vijenac u Osijeku (škola bez domaće zadaće) gdje uči djecu od 6 do 11 godina. Najradije boravi u prirodi. Bavi se plesom i bubnjanjem.
  Martina Ižaković,  profesorica je  likovne kulture u OŠ Vijenac i OŠ Petrijevci. Osim multimedije koju je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, interesi su joj  vrtlarstvo i pripremanje zdrave hrane koju sama uzgaja. Također, velika su joj ljubav životinje pa u slobodno vrijeme udomljava one koje su napuštene. Trenutno ima 3 psa, 2 mačke, papigu i 2 zeca!
  Tanja Paris učiteljica je fizike i matematike u OŠ Vijenac. Već 15 godina bavim se popularizacijom fizike među gradskim osnovnoškolcima. Interesi su joj fizika, mali vrt oko kuće, rekreativno bicikliranje s obitelji po gradu i putovanja.

  Srđan Ferenček, Kristijan Hranić/MOJ SLOBODNI PROSTOR

  Srđan Ferenčak mag.filozofije i sveučilišni prvostupnik religijskih znanosti, završio je mirovne studije pri Centru za mirovne studije u Zagrebu, studij Waldorfske pedagogije pri IWP-u u Zagrebu. Voli Kung Fu, druženje, prirodu, poeziju i glazbu.
  Kristijan Hranić student je 4. godine medicine u Osijeku i 2. godine Waldorfske pedagogije na IWP-u  Zagrebu. Slobodno vrijeme provodi u dugim šetnjama u prirodi sa svojim psom, radeći u vrtu Udruge Zemlja i vježbajući Ving Tsun Kung Fu. Voli umjetnost, poeziju, glazbu i pisanje.

  IK "Javor" i UI "Slavonski hrast"/ UDAHNI VESELJE U IZVIĐAČKOM KAMPU

  Osječki izviđači kluba "Javor" i udruge "Slavonski hrast" zajedno sa svojim voditeljima, predsjednicom Jadrankom Kokolari (Javor) i Igor Miklavčićem (Slavonski hrast)  neizostavni su u svakoj Zemlji bez granica. Svojim volonterskim angažmanima nesebično daju sebe u/za izviđače na desetke i više godina. Ove će godine postaviti pravi pravcati izviđački kamp u kojemu će se moći uživati već 29. kolovoza u kasnim poslijepodnevnim satima. Više o izviđačima možete naći na www.ik-javor.hr, www.slavonski-hrast.hr

  Udruga izviđača "Slavonski hrast", Igor Miklavčić/GIBALON

  Udruge izviđača "Slavonski hrast" Osijek djeluje punih 20 godina okupljajući djecu i mladež, surađujući s lokalnom zajednicom, pružajući mladima edukaciju o provođenju kvalitetnog i zdravog života u prirodi, afirmirajući timski rad i volonterstvo. Članstvo Udruge u Savezu izviđača Hrvatske, kao krovnoj organizaciji izviđača u RH (partner NVM-a) i Svjetskom skautskom pokretu (WOSM – partner UNICEF-a) stvara pretpostavke i omogućava ozbiljan pristup u provođenju programa, radu s mladima i obučavanje i osposobljavanje voditelja po međunarodnoj woodbage instruktorskoj licenci.
  Udruga je za svoje aktivnosti i doprinos članova u Domovinskom ratu dobila 1997. godine povelju zahvalnosti Osječko-baranjske županije.
  Igor Miklavčić rođen je kao mali i otad je stalno u izviđačima, cijeli svoj život. Zna vezati čvorove, zapaliti vatru bez šibica, podići šator, živjeti u prirodi. Voli i fiziku, pa je spojio te dvije ljubavi u ovoj radionici gdje bismo zajedno napravili veliki balone od sapunice.

  Zvonimir Glibušić, Anja Papa, Majda Milinović/DIŠEM I PJEVAM

  Zvonimir Glibušić, završio je osnovnu i srednju glazbenu školu Josip Runjanin te Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca u Vinkovcima. Od 2012. godine živi u Osijeku i student je 2. godine preddiplomskog studija glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Laureat je Međunarodnog pijanističkog natjecanja 2014. godine u Sremskoj Mitrovici. Trenutno je korepetitor Dječjeg zbora Osječki Zumbići i Igraonice osječkih Zumbića, Glazbene radionice mladih "Polifonija".
  Anja Papa, maturirala je u Jezičnoj gimnaziji i Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Ljubav prema glazbi razvija od 1998. godine u Osječkim Zumbićima, te sve do danas u Vokalnom ansamblu Brevis. Trenutno je sretna i zadovoljna studentica II.godine klavira Umjetničke akademije u Osijeku, ponosna članica djevojačkog zbora Brevis i voditeljica Dječjeg zbora Osječki Zumbići te Igraonice osječkih zumbića, GRM Polifonija.
  Majda Milinović studentica je 4. godine preddiplomskog studija Glazbena pedagogija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i voditeljica dječjeg zbora “Osječki zumbići” i igraonice “Osječkih zumbića”. Već u najranijoj dobi pokazuje interes za glazbu te se pridružuje dječjem zboru “Osječki zumbići”. Kako je kroz godine nastavila razvijati talent i ljubav prema glazbi, upisuje i Osnovnu glazbenu školu “Franjo Kuhač” u Osijeku. Tijekom 18 godina članstva u glazbenoj radionici mladih “Polifonija” stekla je brojna iskustva i zapažene glazbene uspjehe kao članica dječjeg zbora “Osječki zumbići”, a kasnije i vokalnog ansambla “Brevis” čija je aktivna članica i danas, a sve to pod istim, stručnim vodstvom prof. Antoanete Radočaj- Jerković.

  Matej Šimunić/MONOCIKLIRANJE I ZRELO LUDIRANJE

  Matej Šimunić već godinama koristi monocikl za prijevoz, skoro da više uopće ne hoda. Iako je s monociklom prošao razne vratolomije, trikove, spuštanje niz brdske i planinske staze, danas ga većinom koristi kao prijevozno sredstvo za po gradu. Brži je nego pješke, svugdje ga nosi sa sobom i nema problema s lopovima, a na duže ga staze jednostavno unese u vlak, tramvaj ili autobus. Osim što pruža neopisivu sreću kada radite slalom kroz desetke ljudi koji su se zaputili na tržnicu ili subotnju špicu, jedan je od najjačih magneta za poglede trenutno u našim prostorima a i šire. Radionicu štulanja prepustit će nekim od Osječana, bivšim polaznicima te radionice koji su se dovoljno dugo štulali da bi danas bili voditelji.

  Boštjan Žvanut, Maja Frencl/DRVO DISANJA

  Boštjan Žvanut dolazi iz Slovenije. Ako bismo prevodili njegovo ime i prezime dobili bi: mladi Sebastijan, ali Maja (suradnica) ipak je odlučila da je Ludi Šeširdžija. Po danu predaje i istražuje kako učiti pomoću računala, a po noći izrađuje mozaike s Majom Frencl. I diše. Udah… Izdah… Njegovi radovi su na web stranici:  www.mosaicsofintention.com (Ok, ima ih i od Maje :) ).
  Maja Frencl u slobodno vrijeme čudi se ovom čudovitom svijetu kao Alisa u Zemlji čudesa. Pleše, smije se, čita, pjeva, fotografira, slika i slaže pločice s Ludim Šeširdžijom. U "ozbiljno" vrijeme radi kao psihologinja u bolnici u Osijeku. U oba vremena znatiželjno promatra i diše....

  Martina Bek/ONE-MABE-CHALLENGE

  Martina Bek (Mabe) je dijete Zemlje bez granica! Još od svojih srednjoškolskih dana bila je uključena u ZBG. Nakon fakulteta radila je nekoliko mjeseci u Brezi, a danas radi u najboljoj hrvatskoj marketinškoj agenciji Imago. Osam je godina vodila radionicu Hodanja na štulama, a ove godine pripremila je poslasticu za najmlađe u okviru igraonice s jednominutnim izazovima. Voli umjetnost i kreativne ideje, ali najviše od svega uživa u kazalištu, plesu i kušanju finih vina o kojima piše i blog.

  Ivana Dragšić, Kristina Saćer i Mia Marušić/OBLAK PUN ŽELJA

  Ivana, Kristina i Mia maštaju od jutra do sutra kako bi mogle nešto zanimljivo stvoriti, oslikati, izrezati, oblijepiti. Ivana je pedagoginja, Kristina ekonomistica, Mia likovnjakinja, a sve tri obožavaju kreativni rad s djecom, stvaralaštvo, prirodu i smijeh. Treći put sudjeluju kao voditeljice kreativne radionice u Zemlji bez granica, a ove godine pripremaju nešto spektakularno.

  Helen Doron English Osiijek/TREE OF LIFE

  Sara Hocenski ima 24 i pol godina i rođena je u Osijeku gdje je završila Filozofski fakultet i "zaradila" diplomu magistre edukacije engleskog i hrvatskog jezika i književnosti. Od 2013. godine radi u Helen Doron English školi engleskog jezika za djecu u Osijeku podučavajući mališane engleskom jeziku prema Helen Doron metodi. U slobodno je vrijeme članica Vokalnog ansambla Brevis i to već 20 godina. Obožava se baviti kreativnim stvarima, šetati psa i putovati.

  OŠ Frana Krste Frankopana/VULKANSKI GLAS ZA ZEMLJIN SPAS

  Vlatka Benki Brkić radi kao učiteljica razredne nastave 15 godina u OŠ F. K. Frankopana. Aktivno se uključuje u Zemlju bez granica unazad 5 godina. Andrea Plavšić knjižnjičarka je u istoj školi. Kreativna je i pozitivna osoba, pokretač raznih događanja u školi. Jadranka Oberman Sebenji psihologinja je u OŠ F. K. Frankopan. Uvijek se rado uključuje u igre s djecom. Nasmijana i vedra te rado viđena u svim školskim projektima. Julijana Mađarić vjeroučiteljica iz iste škole, dobri je duh škole, uvijek raspoložena i vedra. Ove godine šije i veze na EKO vrećicama. Božana Patković učiteljica je u OŠ F. K. Frankopana koja osvaja svojim osmijehom i pristupom. Sa veseljem radi s djecom i za djecu. Sandra Marijanović nastavnica je  likovne kulture u istoj školi. Uvijek je puna ideja koje jedva čeka podijeliti s djecom koja će se uključiti u radionicu. Danijela Pendić, samostalna umjetnica, čarobnjak od kista i boje,  kreativna i svestrana.
  Sve spomenute vesele se radu sa djecom i doprinosu u Disanju Zemlje.

  Nikola Faller/SKULPTURE OD PIJESKA

  Nikola Faller rođen je u Osijeku. Studirao je kiparstvo u klasi prof. Vladimira Komada i prof. Željke Momirov na ALU u Beogradu. Nekoliko godina radi kao profesor likovne kulture na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn i kratko kao vanjski stručni suradnik za lijevanje na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku. Godine 2006. osniva kiparsku koloniju SLAMA koja ubrzo prerasta u međunarodni SLAMA - Land art festival, te od tada gostuje na nizu manifestacija i festivala u Slovačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj, Italiji i Turskoj. Pored land arta i ekološki osviještene skulpture bavi se crtežom, ilustracijom i performansom.

  Ljiljana Juričić/KRALJEVI I KRALJICE, VILENJACI I VILICE, PRIRODE ČUVARI I ČUVARCE

  Ljiljana Juričić  rođena je prije dosta godina. Nezaposlena, s punim radnim vremenom mame jedne teenagerice. Voli se družiti s djecom i ona s njom. Kreativna je od malih nogu. Svoju kreativnost već godina dijeli s djecom u DND-u grada Osijeka.

  Ela Vilupek/BOLJE BITI VJETAR NEGO LIST

  Ela Vilupek, uvijek je sebe gledala kao učiteljicu i odgojiteljicu. Radeći s djecom nastojala ih je motivirati da njeguju u sebi „malo dijete“ koje se nadasve voli igrati. Putovala je po svijetu proučavajući kako djeca žive u različitim mjestima naše „male planete“ te tako spoznala da treba cijeniti male stvari i biti zahvalan za svakodnevne radosti života. U svakom djetetu treba pronaći „zrnce dobrote“ i dati mu „tračak“ nade da je vrijedno i posebno kako za sebe, tako i za druge. Svaki dan, da baš svaki dan uživa u vožnji na biciklu uz svog vjernog psa Grgu diveći se ljepoti prirode koja okružuje naš Osijek.

  Denis Detling/ZADIHANA ŠTAFETA

  Denis Detling nekada je približavao povijest mladima, a sada istima (te mlađima i starijima), kao muzejski pedagog,  približava povijest i baštinu o kojoj skrbi Muzej Slavonije Osijek.

  Kristina Bajus, Stela Macakanja Baćić/PETI ELEMENT

  Kristina Bajus, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u II. gimnaziji Osijek, zaslužna je za rad dramske i recitatorske skupine " Thalia" koja je sudjelovala na raznim smotrama i priredbama  ( Lidrano, Festival kazališnih amatera u Starom Gradu na otoku Hvaru itd.).
  Stela Macakanja Baćić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i dramska pedagoginja, već duži niz godina promovira dramski odgoj u radu s djecom i mladima. Također, vodi edukacije iz područja neverbalnih kazališnih formi ( mima, fizički teatar, teatar  sjena) za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola. Kao voditeljica dramske skupine Graditeljsko-geodetske škole Osijek sudjelovala je na brojnim smotrama i priredbama te surađuje s raznim udrugama i organizacijama (Lidrano, Međunarodna kolonija mladih Ernestinovo, Proni centar itd.)

  Ana Lauš, Irina Oršolić/DRAMOPLOV

  Ana Lauš magistrirala je primarno obrazovanje na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Sudjelovala je na Međunarodnom festivalu studentskog kazališta i multimedije Test!. Godine 2009. sudjeluje u Zemlji bez granica – Sanjam. Njezini su interesi dramska pedagogija, medijska kultura i grafički dizajn.
  Irina Oršolić diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Godine 2009. godine osniva i djeluje u kreativno radnoj skupini Dje.V.E. ( Djevojke vode evidenciju ). Sudjeluje na Zemlji bez granica – Sanjam kao voditeljica radionice. Njezini interesi su dramska umjetnost i fotografija.

  Adrian Schvarzstein/EKO- STREET KAZALIŠTE

  Adrian Schvarzstein poznati je ulični perfmomer iz Španjolske. Za sebe kaže da je klaun, glumac, cirkusant ali ponajprije showman. Nakon studija na CommediaDell'Arte u Italiji nastupa diljem Europe i surađuje sa mnogim performerima, kazališnim grupama, cirkusima..Nakon mnogo godina djelovanja u renomiranom „Circus Ronaldo“ iz Belgije, osniva „CircusKlezmer“, a njegov prvi samostalni nastup zove se „THE GREENMAN“.