Voditelji

  Mia Varešanović

  Mia Varešanović voditeljica je Osječkog centra egzotike i orijenta Dalal (OSCEO Dalal) u kojemu vodi sate trbušnog plesa. Kao velika zaljubljenica orijentalnog svijeta putovala je po Turskoj, Tunisu i Egiptu gdje je učila plesati. Educirala se na svjetski poznatom festivalu orijentalnog plesa Nile group festival. Osim u orijentalnim zemljama, educirala se i kod svojih kolega iz Hrvatske i Švicarske te poznate trupe plesačica Belly dance Superstar.

  Branko Trajkov

  Branko Trajkov – Trak bubnjar je legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“ i već godinama vodi radionice bubnjanja diljem Hrvatske za djecu i mlade bez obzira na poteškoće u razvoju, ali i odrasle osobe.

  Udruga izviđača Slavonski hrast

  Udruga izviđača Slavonski hrast  djeluje dugi niz godina, kao pravni slijednik ranijeg Saveza izviđača općine Osijek, okupljajući djecu i mladež, surađujući s lokalnom zajednicom, pružajući mladima edukaciju o provođenju kvalitetnog i zdravog života u prirodi, afirmirajući timski rad i volonterstvo. Aktivnosti koje ostvaruje Udruga promiču razvoj temeljnih načela izviđačkog pokreta među mladim ljudima. Više na http://www.slavonski-hrast.hr.

  Igor Miklavčić veliki je zaljubljenik u fiziku i prirodu koji je uspio te dvije ljubavi spojiti u kreativnu izviđačku radionicu. Igor je u lutanjima kroz prirodu svladao vještine vezanja čvorova, paljenja vatre bez šibica, podizanje šatora i života u prirodi.

  Zdenko Popović jedan je od starijih izviđača u Osijeku i odmalena je volio prirodu i penjanju po drveću. Svoja znanja i vještine želi prenijeti na djecu i mlade.

  Jasna Komendanović

  Jasna Komendanović je odmalena htjela biti balerina, učiteljica i pjevačica. Želja joj se ostvarila jer je punih pet godina predavala povijest, zemljopis i glazbenu kulturu, a potom se zaposlila u Operi HNK i ispunila svoj san da postane pjevačica.

  Tomislav Kozarčanin

  Tomislav Kozarčanin diplomirani je novinar koji se više od deset godina bavi žongliranjem. Rodom je iz Samobora. Pohađao je radionice vezane za žongliranje, teatar i cirkus kod predavača/žonglera poznatih na svjetskoj razini (Australija, Engleska, Argentina,Nizozemska, Njemačka, Francuska, SAD...). Više o  njegovu radu na www.tontorino.com.

  Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

  Gradsko društvo Crvenog križa Osijek udruga je za promicanje humanitarnih ciljeva i provođenje akcija od opće koristi, koja djeluje na osnovi misije i načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i uživa posebnu zaštitu i skrb Republike Hrvatske. Udruga djeluje u Osječko-baranjskoj županiji na području grada Osijeka i općina: Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka. Više na http://www.crvenikrizosijek.hr.

  Ivana Dragišić

  Ivana Dragišić živi u Osijeku gdje radi kao pedagoginja i jako voli razgovarati s klincima jer su i šašavi i mudri odjednom. Misli da se djetinjstvo treba slaviti i zato uvijek uskoči kada treba organizirati dječje tulume. Plesanjem i fotografiranjem uljepšava si dane.

  Mayumi Kamei

  Mayumi Kamei rodom je iz Japana gdje je započela svoje glazbeno obrazovanje na Chiba University gdje je diplomirala glazbenu pedagogiju. Nakon toga upisuje Tokyo national universityof fine arts and music gdje je diplomirala te na istom fakultetu specijalizira solo-pjevanje u klasi prof. Kan-Ichi Suzukia. Dolaskom u Hrvatsku upisuje i završava magisterij iz solo-pjevanja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“ u Lovranu. Održala je brojne koncerte diljem Japana, Brazila, Njemačke, Irske, Slovenije i Hrvatske te je pjevala na Milenijskom koncertu UN-a održanom u New Yorku. Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada. Pjeva u zboru Hrvatske radiotelevizije.

  Kućni teatar ŠKRIPZIKL

  Kućni teatar ŠKRIPZIKL stvorio je neverbalni teatar koji svoje predstave zasniva na glazbi iz vlastite produkcije. Na tu glazbu glumci izvode grotesknu pantomimu predstavljajući priče koje su s jedne strane posveta vodvilju i nijemim filmovima s početka 20. stoljeća. Kroz godine djelovanja, u vlastitoj su produkciji snimili nekoliko spotova/kratkih filmova, koncerata, klasične pantomime, klaunskih predstava te se pojavili u mnogo radijskih i tv emisija. Više o njihovu izričaju na http://skripzikl.wix.com

  Izviđački klub Javor

  Izviđački klub Javor svoje postojanje i rad temelji na osnovnim načelima skautizma, odnosno izviđaštva, koji kao pokret postoji već punih sto godina. Ima bogatu tradiciju i izviđačko iskustvo s obzirom da su osnivači kluba bili članovi bivšeg izviđačkog odreda „ Bratstvo i jedinstvo“ koji je djelovao na području GRADA OSIJEKA – DONJI GRAD od1960. sve do 1991. godine. Više na www.ik-javor.hr

  Društvo naša djeca grada Osijeka

  Društvo naša djeca grada Osijeka je udruga građana, roditelja i prijatelja djece koja za opću korist promiče i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece. Društvo svoje djelovanje temelji na volonterskom radu svojih članova koji velik dio svog vremena, stručnog znanja, životnog iskustva, ljubavi i pažnje daruju djeci. Više na http://www.nasa-djeca-os.hr.
  Ljiljana Juričić  rođena je prije dosta godina. Nezaposlena, s punim radnim vremenom mame jedne teenagerice. Voli se družiti s djecom i ona s njom. Kreativna je od malih nogu. Svoju kreativnost već godina dijeli s djecom u DND-u grada Osijeka.

  Plesni studio Shine

  Plesni studio Shine okuplja plesače različite dobi koji obožavaju ples i Zemlju bez granica. Šajnice već dugi niz godina isprepliću nogicama razne plesne teme i plešu kreativan ples na poseban, njima razumljiv način... Više na https://hr-hr.facebook.com/PlesniStudioSHINE.

  Nikolina Manojlović Vračar

  Nikolina Manojlović Vračar slikarica je i članica HDLU-a i HZSU-a. Status samostalne multimedijalne umjetnice stekla je izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama i performansima. Izdala je autorsku slikovnicu „Starac dugačka brka“. U pripremi je ilustrirana zbirka pjesama za djecu „Kako misli jure jednog malog Jure“. S autorskim predstavama „Kofer s Istoka“ i „Djevojčica i stablo“ i predstavom „Priča o pajacima“ posjetila je mnoga mjesta i festivale u Hrvatskoj. Autorica je nekoliko desetaka zidnih mozaika izrađenih u Hrvatskoj i izvan nje.

  Nives Čičin Šain

  Nives Čičin Šain samostalna je kiparica koja izlaže u zemlji i inozemstvu. U svom umjetničkom izrazu uglavnom se služi tehnikom papiermâché koju je sama usavršila te je održala i niz radionica u nas, Japanu, Njemačkoj, Americi, Izraelu i Engleskoj. Do 1999. sudjelovala je u mnogim kazališnim projektima, izrađujući umjetničke rekvizite, maske i nakit, te je ostvarila tri samostalne scenografije i tri kostimografije. Okušala se u ilustriranju knjiga i dizajniranju razglednica. Godine 2oo7. izdala je i knjigu „Moj papiermâché“ koja je prevedena na engleski i njemački. Od 2009. godine bavi se i grafikom. Više na http://www.nivescicinsain.com.

  Sanja Počuča

  Sanja Počuča studentica je Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja. Od 2007. godine sudjeluje na Zemlji bez granica kao polaznica radionice štula. Od tada je zavoljela štule jer, kako kaže, na štulama je svijet drugačiji i svako dijete osjeća se velikim i posebnim.

  Aikido društvo Osijek

  Aikido društvo Osijek je klub borilačkog umijeća ShinShinToitsu Aikido (skraćeno KI Aikido) - japanske borilačke vještine kojoj je osnovni cilj spoznaja i usavršavanje samog sebe te svijeta oko sebe. Cilj vještine je da se putem vježbanja preko različitih testova, vježbi disanja, meditacije i tehnika provjerava i razvija koordinacija djelovanja uma i tijela. Više na http://www.aikido-osijek.hr.
  Sensei Krešimir Horvat od 2013. je internacionalni član IWTTO&DCCS - SenseiKostasKanakis Grčka, a od 2014. regionalni direktor Hrvatske U.S.M.M.A - Sensei DR. William Rankin 10'Dan i dobiva rank 2'Dan u toj američkoj asocijaciji borilačkih vještina, a od 2015.postaje direktor za hrvatsku asocijaciju International  Bushido kan Samurai Budo organizacije koja okuplja razne borilačke vještine.

  Lucija Aralica

  Lucija Aralica inače je Zadranka koja je samo zbog Zemlje bez granica svakoga ljeta gošća Osijeka. Dok je bila mala, pohađala je razne radionice, a onda je narasla pa se okušala i kao voditeljica radionice štulanja. U slobodno vrijeme studira i živi zdravim životom.

  Romsko-kulturno umjetničko društvo Darda

  Romsko-kulturno umjetničko društvo Darda okuplja Rome, odrasle i djecu s ciljem njegovanja kulturne tradicije i običaja Roma, razvijanja i unapređenja kulturno-umjetničkog amaterizma i kulturnih programa. U sklopu društva djeluje folklorna, muzička i dramska sekcija. Pod vodstvom Jovice Radosavljevića, predsjednika i koreografa, uvježbane su četiri koreografije koje prezentiraju običaje Roma s različitih geografskih područja. Rad RKUD-a podržava Ured na nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske. Više na http://www.rkud-darda.org.

  Ines Bartoloti

  Ines Bartoloti voli raditi u onim područjima gdje može izraziti svoju kreativnost – bilo da su u pitanju djeca i mladi ili odrasle osobe. U slobodno vrijeme trenira, vozi se biciklom, a najviše volim duge šetnje u prirodi. Rado volontira na većim događanjima u gradu.

  Ivana Antolović

  Ivana Antolović, rođena je Vukovarka koja živi u Osijeku. Po zanimanju je diplomirana pravnica, ali joj je rad s djecom te kreativnost i umjetničko izražavanje sasvim prirodno okruženje. Tijekom studija volontirala je u okviru Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Dopredsjednica je Gradskog odbora Gradskog društva crvenog križa Vukovar.

  Nora Meldere

  Nora Meldere umjetnica je iz Latvije koja kombinira suvremeni pokret i pozitivnu psihologiju. Kroz njezinu prezentaciju somatski utemeljenih tehnika kretanja i joge poboljšava se kreativnost i održava kvalitetan psihofizički život i zdrav način življenja.

  Dario Čagalj

  Dario Čagalj prve je korake u žongliranju započeo nakon što je vidio prijatelja kako žonglira s jabukama. Za sada je svladao žongliranje s 3 loptice,  a sada je na redu s četiri.

  Vesna Mores

  Vesna Mores dugogodišnja je volonterka udruge Breza i najiskrenija zaljubljenica u Japan i sve što je povezano s Japanom. Iako je u mirovini, ne miruje, već je aktivna u raznim društvima i klubovima.

  Muzej likovnih umjetnosti Osijek

  Više na http://www.mlu.hr.

  Kristina Delalić Vetengl

  Kristina Delalić Vetengl muzejska je pedagoginja na stručnom osposobljavanju u Muzeju i nagrađena studentica za kiparski rad tijekom studiranja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama.

  Dokkica - Dječja osječka kreativna kućica

  Dokkica - Dječja osječka kreativna kućica nastala je kao ideja maštovitih teta iz Udruge Breza. S obzirom da je bila genijalna, ideja se ubrzo pretvorila u projekt, a potom je izrasla u kontinuirani program i samostalnu udrugu koja djeluje od 2011. godine. Udruga provodi različite preventivne i druge programa i projekte usmjerene predškolcima i osnovnoškolcima, njihovim roditeljima i stručnim timovima škola. Više na www.dokkica.hr.

  Andras Lenart i kazlište Mikropodium

  Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka

  Osnovana je 1994. godine s ciljem okupljanja udruga tehničke kulture u Gradu Osijeku.

  U Zajednicu je udruženo 25 udruga građana s područja tehničke kulture koje su se odlukom o udruživanju udružile u Zajednicu.

  Centar tehničke kulture Osijek je organizacijska jedinica Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka koji  organizira radionice i programe izvanškolskih tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Osijeka. Radionice su namijenjene zainteresiranim i darovitim učenicima koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima te se na taj način afirmirati i potvrditi svoj talent za tehniku, te učenicima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi. Hobističke radionice - namijenjene su učenicima koji vole tehniku i nije im prvenstveni cilj sudjelovanje u Programu natjecanja tehničke kulture. Više na http://www.ztkgradaosijeka.hr/centar.html

  III. Gimnazija Osijek

  III. Gimnazija Osijek:  Lidija Neznanović profesorica je glazbene kulture i voditeljica škole. Osim rada u školi, već  godinama vodi Hrvatsku glazbenu mladež u Osijeku.  Širina obrazovanja, iskustvo rada s mladima, poticanje rada na klasičnoj umjetnosti, pripreme učenika za pristup kazališnom ili koncertnom dijelu, otvorili su joj nova područja u kojima vidi velike mogućnosti.
  Snježana Barabaš Seršić, ravnateljica je III. gimnazije Osijek. Cijeli životni vijek radi u srednjoj školi i ima bogato iskustvo u radu s mladima. U radu podržava nove metodičke mogućnosti, suradničko učenje i dakako primjenu tehnologije u nastavi. Poštuje bogatu tradiciju  koju posjeduje njihova škola. Potiče klimu istraživanja, eksperimenata, rada na razvoju vještina te želi da svaki učenik osjeća i zavoli prirodne znanosti te razvije stavove o očuvanju naše planete. Više o školi na http://www.gimnazija-treca-os.skole.hr.

  OŠ Vijenac

  OŠ Vijenac: Jasminka Nikolandić, Martina Ižaković, Tanja Paris i Branka Plećaš nastavnice su i učiteljice OŠ Vijenac. Jasminka u slobodno vrijeme najradije boravi u prirodi i bubnja, Martina vrtlari i priprema zdravu hranu koju sama uzgaja, a Tanja rekreativno biciklira.
  Više o školi na http://os-vijenac-os.skole.hr.

  OŠ Frana Krste Frankopana

  OŠ Frana Krste Frankopana: Vlatka Benki Brkić, Ana Mrđanović, Jadranka Oberman Sebenji, Julijana Mađarić, Božana Patković i Sandra Marijanović kreativni je tim ove škole koji osmišljava i sudjeluje u brojnim projektima i događanjima u školi i izvan nje. Uvijek su pune ideja koje jedva čekaju podijeliti s djecom. Više o školi na http://os-fkfrankopana-os.skole.hr.

  Muzej Slavonije Osijek

  Muzej Slavonije Osijek predvođen muzejskim pedagogom i v.d. ravnateljem Denisom Detlingom  približava povijest i baštinu Osijeka djeci i mladima. Više na http://www.mso.hr.

  Helen Doron English škola

  Sara Hocenski radi u Helen Doron English školi engleskog jezika za djecu u Osijeku gdje mališane podučava engleskom jeziku prema Helen Doron metodi. U slobodno vrijeme članica je Vokalnog ansambla Brevis, obožava se baviti kreativnim stvarima, šetati psa i putovati.

  Ema Ivančić teacherica u Helen Doron školi engleskog za djecu u slobodno se vrijeme rekreira, šeta s psom, svira glasovir i gleda filmove s prijateljima.

  Mia Mozer također je teacherica u Helen Doron early English školi engleskog za djecu i mlade. Inače obožava djecu i životinje, i uživa u dugačkim šetnjama sa svojim psom.

  UZ POMOĆ VOLONTERA

  Lucija Aralica,Tatjana Ivegeš Wilhelm, Matej Babić, Nikica Kolb, Karlo Viola, Matko Andabaka, Klara Vargović, Roberta Zorinić, Vedrana Zadravec, Vlatka Hunjet, Ana Lucić, Mihajlo Poklar, Iva Keller, Mihaela Vartušek, Danijela Mađarac, Dora Marenjak, Matija Paris, Dorotea Horvat, Barbara Fanton, Matija Ažić, Sven Jakovljević, Ema Rajndl, Ivana Antolović, Ines Bartoloti, Patricija Miđić, Pamela Miđić, Petra Corn, Sanja Počuča, Doris Kopf, Antonia Matas, Domenika Jurković, Mislav Kraljević, Dolores Ilić, Tajana Šarić, Beata Jeger, Luka Živković, Barbara Nikolić, Tatjana Timko, Ika Babić, Klara Stazić, Ivana Popadić, Majda Vartušek, Ljubica Brigitte Nikić, Sarah Stupar.